Iš septynių lietuvių Netanijoje Giedrius Titenis užkopė aukščiausiai, bet anaiptol nebuvo išimtis iš taisyklės.

Ir kiti Lietuvos rinktinės atstovai vienas paskui kitą gerino tiek asmeninius, tiek Lietuvos rekordus, o kai kuriems jų buvo lemta gyvuoti vos kelias valandas – iki kito šuolio į baseiną.

„Sustoti negalima, nes niekas nemiega – mušami net rekordai, iškovoti plaukiant su dabar jau uždraustais kostiumais. Ypač olimpiniais metais. Darome viską, kad gerai pasiruoštume žaidynėms. Pasirengimo planas buvo sudėliotas ketveriems metams, todėl pagrindiniai vaisiai turi sunokti olimpiadoje“, – teigė vyriausiasis komandos treneris Žilvinas Ovsiukas, ugdantis ir G. Titenį.

Kartu su pastaruoju olimpinius kelialapius kišenėje jau turi po alkūnės operacijos sveikstanti Londono žaidynių čempionė Rūta Meilutytė, Danas Rapšys ir vyrų estafečių kvartetas.

Ž. Ovsiukas tikisi, kad persikėlus į olimpinius 50 m baseinus, olimpiečių būrys dar išaugs.

O G. Titenis įsitikinęs, kad Netanijoje dar nepademonstravo maksimalaus savo tempo, kadangi teigia gruodį nė neplanavęs sportinės formos piko.

Bronzą jis pelnė 100 m plaukimo krūtine rungtyje, o perpus trumpesnėje distancijoje užėmė penktą vietą, vos 0,03 sek. atsilikęs nuo „bronzinio“ laiko.

– Trumpame baseine medalių iki šiol nebuvote iškovojęs. Ar šis buvo lauktas? – DELFI paklausė G. Titenio

– Nei pasaulio taurės varžybose, nei čempionatuose nebuvau pelnęs apdovanojimų. Todėl buvo gana netikėta. Net pats negalvojau, kad esu taip gerai pasiruošęs. Bet tai – ketverių metų darbas. Matau, kad viskas eina labai gera linkme.

– Galbūt šįkart pakeitėte treniruočių krūvius, kad vieną iš sportinės formos pikų pasiektumėte jau žiemą?

– Ne, viskas vyksta, kaip ir kiekvienais metais. Prieš šį čempionatą nesiekėme formos piko, nieko naujo neįvyko. Tiesiog eina ketvirti pasiruošimo metai, ir tai atsiliepia rezultatams. Vadinasi, gerai gali būti ir olimpiadoje.

– Rio de Žaneire ketinate plaukti dar greičiau?

– Žinoma. Bet nepasakyčiau, kad šis medalis man įpūtė papildomų vilčių. Jų daugiau atsirado po pasaulio čempionato Kazanėje, kuris vyko ilgame baseine.

– Kokie skausmai sutrukdė startuoti 200 m distancijoje?

– Tiesiog ryte atsikėlus skaudėjo petį. Padariau apšilimą, ir tuomet su treneriu pradėjome kalbėtis, ką daryti. Nusprendėme, kad negalint varžytis visa jėga plaukti 200 m nėra prasmės, geriau susikoncentruoti į 100 m distanciją. Ir viskas puikiai pavyko.

– Šiais metais dar dalyvausite varžybose?

– Taip, šį savaitgalį su Mindaugu Sadausku vykstame į Amsterdamą, varžybos vyks jau ilgame baseine. Nusimato smagus turnyras. O dar kitą savaitgalį laukia Lietuvos čempionatas gimtajame kaimelyje (šypsosi – DELFI).