Lietuvės moterų porinių valčių antrame atrankos plaukime 2000 m įveikė per 6 minutes 51,34 sekundės ir net 7,85 sekundės aplenkė antroje vietoje likusias ukrainietes Alioną Buriak ir Anastasiją Koženkovą.

Trečią vietą šiame atrankos plaukime užėmė ir taip pat į pusfinalį pateko čekės Kristyna Fleissnerova ir Lenka Antosova, kurios lietuvėms pralaimėjo net 11,77 sekundės.

Geriausią laiką savo rungtyje parodė vienvietininkas Mindaugas Griškonis, laimėjęs trečią atrankos plaukimą (6 min. 57,64 sek.).
Jau devintose pirmenybėse startuojantis ir penkis medalius iškovojęs lietuvis penktadienį finiše 4,17 sekundės aplenkė taip pat į pusfinalį patekusį britą Angusą Groomą.

Per žingsnį nuo tiesioginio finalo liko stipriausia šalies vienvietininkė Lina Šaltytė. Jau šeštą kartą Senojo žemyno pirmenybėse startavusi lietuvė pirmame atrankos plaukime sugaišo 7 minutes 41,28 sekundės ir, vos 2,95 sekundės nusileidusi tiesiai į finalą patekusiai šveicarei Jeanninei Gmelin, liko antra ir toliau tęs kovą paguodos plaukime.

Paguodos plaukime varžysis ir porinę keturvietę irkluojantys Dominykas Jančionis, Rolandas Maščinskas, Aurimas Adomavičius ir Vytautas Lapatiukas. Lietuvių kvartetas pirmame atrankos plaukime 2000 m nuirklavo per 5 minutes 49,23 sekundės ir liko trečioje vietoje. Lietuvos irkluotojus aplenkė tiesiai į finalą patekęs Rusijos kvartetas (5:44,53) ir antroje vietoje likę planetos čempionai ukrainiečiai (5:47,72).

Per žingsnį nuo pusfinalio liko ir toliau paguodos plaukime startuos vyrų porinių dviviečių valčių klasės debiutantai Martynas Džiaugys ir Žygimantas Gališanskis. Lietuvis 2000 m nuotolyje sugaišo 6 minutes 28,73 sekundės ir liko trečioje vietoje.

Lietuvos irkluotojus ketvirtame atrankos plaukime aplenkė ir į pusfinalį pateko vokiečiai Marcelas Hackeris ir Stephanas Kruegeris (6:18,74) bei prancūzai Hugo Boucheronas ir Matthieu Androidiasas (6:21,31).

Paguodos plaukime dėl vietos pusfinalyje kovos ir jauniausia Lietuvos rinktinės narė - 19-metė Nandzingo jaunimo olimpinių žaidynių dalyvė Sonata Petrikaitė. Suaugusiųjų varžybose debiutavusi S. Petrikaitė pirmame moterų vienviečių lengvasvorių atrankos plaukime sugaišo 7 minutes 58,46 sekundės ir finišavo ketvirta.

Pirmas tris vietas šiame atrankos plaukime užėmė ir į pusfinalį pateko britė Imogen Walsh (7:40,35), švedė Emma Fredh (7:43,55) ir Kipro atstovė Anna Ioannou (7:51,75).

S. Petrikaitė ir vyrų porinė dvivietė – taip pat pusfinalyje

Lenkijoje vykstančiame Europos irklavimo čempionate po paguodos plaukimų vietas pusfinalyje taip pat užsitikrino moterų vienviečių lengvasvorių valčių klasėje startuojanti Sonata Petrikaitė bei vyrų porinių dviviečių valčių klasės debiutantai Martynas Džiaugys ir Žygimantas Gališanskis.

Paguodos plaukime jauniausia Lietuvos rinktinės narė 19-metė Nandzingo jaunimo olimpinių žaidynių dalyvė Sonata Petrikaitė 2000 m įveikė per 7 minutes 52,85 sekundes ir aplenkė visas varžoves.

3,17 sekundžių lietuvei pralaimėjusi antra liko lenkė Katarzyna Welna, o 7,81 sek. nuo S. Petrikaitės atsilikusi trečia finišavo ir paskutiniąja pusfinalio dalyve tapo latvė Olga Svirska.

Antrajame vyrų porinių dviviečių valčių klasės paguodos plaukime Martynas Džiaugys ir Žygimantas Gališanskis nuotolį nuolaukė per 6 minutes 32,47 sekundės ir, vos 1,94 sekundės nusileidę vengrams Bendeguzui Petervari-Molnarui bei Gargely'ui Pappui, užėmė antrą vietą.

Už pusfinalio barjero šiame plaukime liko Lenkijos, Slovėnijos, Baltarusijos bei Azerbaidžano duetai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)