33-ejų metų M. Selby dvi dienas trukusiame mače atsiliko 4-10, tačiau vėliau sugebėjo laimėti devynias iš dešimties partijų, persvėrė rezultatą savo naudai (13-11) ir iniciatyvos iš rankų nebeišleido.

Po pirmosios finalo dienos M. Selby atsiliko 7-10.

Pirmąją vietą pasaulio reitinge užimantis M. Selby tapo tik ketvirtuoju žaidėju snukerio istorijoje, kuriam pavyko apginti prieš metus iškovotą čempiono titulą. Taip pat tai yra padarę Steve'as Davisas, Stephenas Hendry ir Ronnie O' Sullivanas.

Ši M. Selby pergalė prieš 6-ąją vietą pasaulio reitinge užimantį J. Higginsą buvo tarsi savotiškas revanšas už 10-ies metų įvykius – abu žaidėjai tarpusavyje susitiko 2007-ųjų finale, tąsyk stipresnis buvo škotas.

„Kai atsilikau 4-10 aš nebeturėjau ko prarasti. Laimei, dar pirmąją finalo dieną sumažinau atsilikimą iki 7-10, o vėliau motyvavau save žodžiais – „jei ir pralaimėsi, tai pralaimėsi kovodamas“. Varžovas mane pranoko pirmąją dieną, tačiau antrąją aš grįžau šviežesnis ir buvau kur kas geresnis“, – po finalo kalbėjo M. Selby.

„Iškovoti tris pasaulio čempiono titulus yra kažkas neįtikėtino, o būti vienu iš keturių žaidėjų, kuriems pavyko apginti čempiono vardą – tai pasiekimas, apie kurį galėjau tik svajoti“, – džiūgavo anglas.

Už pergalę čempionate M. Selby atiteko 375 tūkst. svarų sterlingų.

M. Selby pasaulio čempionato finale žaidė ketvirtą kartą. Laimėti finalą jam pavyko trečią sykį.

J. Higginsui tai buvo 6-asis finalas. Triumfuoti turnyre škotui yra pavykę keturis sykius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)