Dvidešimt trečios pagal skirstymą lietuvės nesunkiai per 32 minutes 2:0 (21:18, 21:16) įveikė suomes Essi Hasu ir Aniitą Parkkinen (26 reitingas). Ši pergalė mūsiškėms užtikrino antrą vietą grupėje ir kelialapį į tolesnį varžybų etapą. Grupės lyderės vokietės Chantal Laboureur ir Julia Sude (7 reitingas), kurioms vakar I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė nusileido 0:2 (17:21, 9:21), pateko tiesiai į čempionato aštuntfinalį.

Visos antras ir trečias vietas savo grupėse užėmusios poros dėl patekimo į aštunfinalį ketvirtadienį kovos atkrintamosiose varžybose, lietuvių varžovės dar nėra žinomos.

Apie pirmą kartą įveiktą grupės etapą Europos čempionate Ieva Dumbauskaitė sakė: „Jaučiamės tikrai puikiai, smagu, kad pagaliau pavyko tai padaryti. Mes labai norime patekti į TOP-16! Forma nebloga, todėl manau, kad galime tai pasiekti“.

Patekusios į Europos čempionato atkrintamąsias varžybas I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė užsidirbo 1000 EUR ir po 100 FIVB/CEV reitingo taškų.

Europos paplūdimio tinklinio čempionato finaliniame etape dalyvauja po 32 pajėgiausias žemyno vyrų ir moterų komandas, suskirstytas į aštuonis pogrupius. Turnyro prizinis fondas tiek moterų, tiek vyrų varžybose – po 100 000 EUR. Nugalėtojų poros uždirbs po 500 pasaulio (FIVB) reitingo taškų ir po 20 000 EUR.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)