Šeštadienį vakare Lietuvos paplūdimio tinklininkės kovos dėl bronzos apdovanojimų.

Pusfinalyje lietuvės nuolat keliais taškais atsilikdavo nuo Austrijos poros. Antrame sete atsiliekant 12:15 Lietuvos merginos paprašė medicininės pertraukėlės. Jos metu medikai pagalbą suteikė I. Dumbauskaitei. Tačiau trumpas poilsis nepadėjo – varžovės išsaugojo pranašumą iki mačo pabaigos.

Grupės varžybose Monika ir Ieva šį Austrijos duetą įveikė 2-1 (21:14, 18:21, 18:16).

„Dabar sužaidėme taip, kaip mokame. Kartais gali sužaisti geriau nei moki, bet šiandien to nebuvo. Toks yra tikras mūsų lygis. O austrės, lyginant su turnyro pradžia, labai patobulėjo. Jo patenka tarp 15 geriausių pasaulio komandų, todėl pralaimėti nėra gėda“, – tikino Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas, vienas mūsų šalies merginų poros trenerių Marius Vasiliauskas.

„Šiandien padarėme labai daug klaidų“, – po mačo pripažino M. Povilaitytė.

„Galimybių laimėti turi kiekvieną kartą žengdamas į aikštę. Ir įveikti šią komandą taip pat turėjome galimybių. Tik šįkart mažiau nei grupėje. Jos puikiai įsižaidė, išmetė dvi favoričių poras – olandes ir ruses. O mums šiandien išlindo visos klaidos, visas brokas. Mano užtvara buvo visiškai kiaura, varžovės mušė, kur norėjo. Viskas nesisekė – ir perdavimas, ir priėmimas, o jos mažiau klydo, buvo geriau pasirengusios“, – po pusfinalio sakė I. Dumbauskaitė.

Vyko karštas mūšis ant karšto smėlio. Ar turėjote galimybių laimėti? - po pusfinalio paklausėme I. Dumbauskaitės.

Galimybių laimėti turi kiekvieną kartą žengdamas į aikštę. Ir įveikti šią komandą taip pat turėjome galimybių. Tik šįkart mažiau, nei grupėje. Jos puikiai įsižaidė, išmetė dvi favoričių poras - olandes ir ruses. O mums šiandien išlindo visos klaidos, visas brokas. Mano užtvara buvo visiškai kiaura, varžovės mušė, kur norėjo. Viskas nesisekė - ir perdavimas, ir priėmimas, o jos mažiau klydo, buvo geriau pasirengusios.

Gal šis pralaimėjimas bus postūmis kovojant dėl bronzos?

Dėl bronzos mes geriau žaisti tikrai nepradėsime, nei dabar mokame. Postūmis bus grįžus, nes pastaruoju metu labai švaistome laiką, per treniruotes nepadarome to, ką reikėtų. Ir kai susiduriame su stipresniu varžovu, pralaimime.

Antrame sete paprašei medicininės pertraukėlės. Kas nutiko?

Šiek tiek susitrenkiau pilvą priimdama kamuolį. Iš esmės tai buvo taktinis ėjimas, atokvėpis. Nesakau, kad man neskaudėjo. Bet pasinaudojau pertraukėle bandydama persverti rungtynių eigą. Nepavyko. Austrės ir toliau labai sėkmingai žaidė, spaudė, nieko nekeitė. O aš bent jau pabandžiau kažką pakeisti.

Ar yra tekę žaisti su kito pusfinalio dalyvėmis?

Su šveicarėmis jaunių čempionatuose esame daug kartų žaidusios. Bet tai buvo prieš dvejus-trejus metus. Pastaruoju metu neteko susidurti, bet jos labai smarkiai patobulėjusios. Su italėmis neteko rungtyniauti, esame tik mačiusios, kaip jos žaidžia.

Važiuosite į kaimelį ar lauksite pusfinalio aikštyne?

Čia sėdėti iki devynių vakaro neverta. Grįšime, pavalgysime, pailsėsime, bandysime pamiršti pusfinalį. Nereikia stresuoti. Ir treneris sakė - viskas gerai, patekote į ketvertą, o tai jau daug. O vakare reikia kovoti drąsiai.

Lietuvės Europos žaidynėse iki pusfinalio nebuvo patyrusios nė vieno pralaimėjimo. Jos grupės varžybose be austrių 2-0 (21:9, 21:17) įveikė danes Evą Mielskov Bang ir Cecilę Kollner Olsen (32 reitingas), 2-1 (21:17, 23:21, 17:15) - Azerbaidžano atstoves Vivian Danielle da Conceicao Cunha ir Zinaidą Liubimovą (1 reitingas).

Aštuntfinalyje mūsiškės 2-1 (21:16, 15:21, 17:15) nugalėjo lenkes Karoliną Baran ir Jagodą Gruszczynską (7 reitingas), o ketvirtfinalyje - 2-0 (21:17, 21:14) devintą reitingą turėjusias Karoliną Rehačkovą ir Eliską Galovą iš Čekijos.

2012 m. pasaulio jaunių (iki 19 m.) ir 2011 m. Europos jaunių (iki 18 m.) čempionės I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė mažajame finale šiandien 19.00 val. Lietuvos laiku susitiks su 26-erių metų italėmis Laura Giombini ir Giulia Toti (15 reitingas). Italijos duetas kitame pusfinalyje 0-2 (11:21, 20:22) nusileido šveicarėms Ninai Betschart ir Nicolei Eiholzer (6 reitingas). Italijos sportininkės, kaip ir lietuvės, iki pusfinalio atžygiavo nepralaimėjusios nei karto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)