Posėdyje pasidžiaugta sėkmingais įmonės „Olifėja“ rezultatais ir tokiu būdu išaugusiomis LTOK pajamomis.

Atitinkamai buvo padidintas ir olimpinio sporto bei olimpinio švietimo finansavimas. Pristatytos revizijos komisijos atliktų Lietuvos olimpinio fondo ir LTOK patikrinimo bei inventorizacijos išvados: atkreiptas dėmesys, kad kai kurios sporto organizacijos dar neatsiskaitė už LTOK praėjusiais metais skirtas lėšas - rekomenduojama joms nepervesti finansavimo 2013 metais kol nebus atsiskaityta už ankstesnių metų finansavimą.

Vykdomojo komiteto nariai taip pat patvirtino 2013 metų LTOK ir LOF biudžeto projektą, kuris bus teikiamas tvirtinti Generalinei asamblėjai. Jame numatyta daugiau lėšų skirti olimpinio sporto finansavimui, taip pat daugiau kaip du kartus padidinti finansavimą sporto federacijų veiklos programoms bei skirti papildomą finansavimą federacijoms, kurių atstovai iškovojo medalius Londono olimpinėse žaidynėse. Taip pat numatoma atskira tikslinė sporto žaidimų programa, planuojama skirti kelis kartus didesnį finansavimą parolimpiniam komitetui bei mažinti išlaidas direktorato veiklos finansavimui.

Posėdyje buvo patvirtintas 2013-2016 metų veiklos programos projektas bei 2013 metų veiklos plano projektas - šie dokumentai taip pat bus teikiami tvirtinti Generalinei asamblėjai. Vykdomojo komiteto nariai aptarė bei patvirtinto ir LTOK komisijų pirmininkų kandidatūras, LTOK atstovą „Olifėja“ visuotiniuose akcininkų susirinkimuose. Taip pat aptarta situacija dėl galimybių amerikietei čiuožėjai Isabellai Tobias gauti Lietuvos pilietybę.

Buvo pristatyti ir patvirtinti LTOK olimpinių programų darbo grupės, konsultuojantis su sporto federacijomis, savivaldybių sporto skyriais, Kūno kultūros ir sporto departamento atstovais bei sportininkų komisija, parengti atrankos į Lietuvos olimpinę rinktinę kriterijai, taip pat šių kriterijų pagrindu parengti olimpinės rinktinės kandidatų sąrašai - juose daugiau kaip šimtas sportininkų, atstovaujančių 19-ai sporto šakų ir 10-čiai miestų bei rajonų.

LTOK vykdomajame komitete priimti sprendimai mokėti priedus prie atlyginimo dvylikai Lietuvos olimpinės rinktinės medikų ir maistpinigius daugiau kaip keturioms dešimtis masažuotojų, gydytojų, kineziterapeutų, mokslininkų, psichologų ir kitų olimpinės rinktinės aptarnaujančio personalo narių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)