LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė BNS sakė, kad laišką šią savaitę jai parodė LTOK generalinis sekretorius Valentinas Paketūras, gavęs jį savo elektroniniu paštu.

Laiškas, pasak D.Gudzinevičiūnės, nėra grasinantis, bet prie jo pridėta kruvinų kūnų nuotrauka.

„Mes jį parodėme kai kam iš kompetentingų asmenų, bet jie irgi pasakė, kad greičiausiai jis yra nieko vertas. Tai yra apie nieką nekalbantis, net neįspėjantis laiškas. Gal ir galima tai vadinti įspėjimu, nežinau. Tai kaip informacija, siųsta iš neaiškaus pašto, jį pasirašo žmogus rusiška pavarde ir kalba apie kažkokių asmenų galimai keliamą grėsmę“, - BNS sakė D. Gudzinevičiūtė.

Anot jos, jokių oficialių institucijų perspėjimų dėl terorizmo grėsmės per olimpiadą, kuri vasarį vyks Rusijoje, Sočio mieste, LTOK nėra sulaukęs.

Ji taip pat pastebi, kad pasitaiko įvairių keistų laiškų, ypač per pilnatį. Tačiau minėtas laiškas su nuotrauka yra pirmas tokio pobūdžio laiškas, susijęs su artėjančiomis olimpinėmis žaidynėmis.

„Aš to laiško rimtai nevertinu. Dar apsitarsime su kitomis institucijomis, bet turime nuomonę, kad nieko rimto tame nėra“, - pabrėžė ji.

Ji sakė nežinanti, ar tai tokio pat turinio laiškas, kokius paskelbė gavusios institucijos kai kuriose kitose šalyse.

„Jei teisingai skaičiau, vengrai gavo rusų kalba. Mūsų buvo rašytas anglų kalba“, - sakė ji.

Gruodį Volgograde įvykę teroristiniai išpuoliai padidino susirūpinimą dėl saugumo per Sočio žiemos olimpiadą, kuri prasidės vasario 7-tąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)