Kaip vyksta pasiruošimas pirmosioms Europos žaidynėms Baku, informavo misijos vadovas Einius Petkus ir iš seminaro prieš dieną sugrįžusi viešųjų ryšių specialistė Goda Smilingytė.

LOF direktorius Vitalijus Vasiliauskas neseniai lankėsi Brazilijoje ir pasakojo apie apgyvendinimo galimybes Rio de Žaneire olimpinių žaidynių metu. Jis taip pat informavo kaip vyksta pasiruošimas Olimpinei dienai, kuri birželio 7 d. vyks Kaune. Generalinis sekretorius Valentinas Paketūras tvirtinimui pateikė LTOK direktorato struktūros pakeitimus.

Vykdomasis komitetas patvirtino LTOK įstatų naujos redakcijos projektą ir pavedė direktorato darbuotojams organizuoti projekto vertimą į anglų kalbą. Išverstas naujų įstatų projektas bus derinamas su Tarptautiniu olimpiniu komitetu.

Lietuvos misijos vadovas E. Petkus pabrėžė, kad Lietuvos rinktinę Europos žaidynėse daugiausiai sudarys tie sportininkai, kurie ruošiasi vykti į olimpines žaidynes Brazilijoje (išskyrus plaukikus ir krepšininkus). Federacijos jau pristatė sportininkų rengimo planus, LTOK skyrė lėšų pasirengimui. Ilgasis rinktinės sąrašas, kuriame yra 59 sportininkų pavardės, jau išsiųstas žaidynių organizatoriams. Šiuo metu, derinamos kelionės detalės. „Audimas“ pristatė rinktinės aprangos kolekciją.

LOF direktorius Vitalijus Vasiliauskas pateikė ataskaitą apie komandiruotę į Rio de Žaneirą, į kurią vyko kartu su oficialios bilietų platintojos, bendrovės „Novaturas“ direktoriumi Linu Aldoniu. Kelionės tikslas – išsiaiškinti specialistų apgyvendinimo galimybes Rio de Žaneire. LOF direktoriaus teigimu daug viešbučių dar tik statoma, rezervuojami virtualūs kambariai ir LTOK poreikis apgyvendinimui kol kas patenkinamas tik 50 proc., todėl svarstytina galimybė sudaryti tiesiogines sutartis su Rio de Žaneiro viešbučiais. V. Vasiliauskas ir L. Aldonis susitiko su 30-ies viešbučių atstovais, keli iš jų artimiausiu metu pateiks pasiūlymus.

Patvirtintas nutarimas dėl Olimpinės dienos šventės surengimo. Šiais metais birželio 7 d. Olimpinė diena vyks Kaune, bus pasirašyta sutartis su Kauno savivaldybe, kuri prisidės prie šventės organizavimo. Šiuo metu derinama šventės programa. Kaip ir pernai, savo renginius organizuoti bus pakviestos sporto federacijos. Šventės metu vyks ir Lietuvos mokyklų žaidynių finalinis etapas, kuriame dalyvaus apie 1200 vaikų.

Komiteto nariai patvirtino naują LTOK struktūrą. Nutarta panaikinti ryšių su visuomene skyrių ir LTOK atstovo ryšiams su visuomene pareigybę, pakeisti Finansų ir ūkio direkcijos pavadinimą į „Finansų, komunikacijos ir ūkio direkciją“ ir į šią direkciją perkelti sekretoriatą bei įsteigti viešųjų ryšių specialisto pareigybę.

LTOK olimpinių sporto šakų komisijos sporto žaidimų pakomisijos vadovas Leonardas Čaikauskas pateikė lėšų paskirstymą olimpinių komandinių žaidimų federacijoms ir lygoms. Pagal komandų pasiekimus komisija paskirstė 202,7 tūkst. eurų devynioms sporto organizacijoms. Vykdomasis komitetas siūlymui pritarė.

Kitas LTOK vykdomojo komiteto posėdis vyks balandžio 16 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)