Tai leidinys, kuriame išspausdinti žymaus Lietuvos sporto žurnalisto Mindaugo Baryso (1935-1990) reportažai iš 1988 metų Seulo (Pietų Korėja) vasaros olimpinių žaidynių, taip pat šio autoriaus bendražygių, bendradarbių bei šeimos narių prisiminimai apie jį.

M.Barysas buvo akredituotas Tokijo, Mechiko, Miuncheno, Monrealio, Maskvos bei Seulo vasaros olimpinėse žaidynėse. Reportažai bei kelionių įspūdžiai buvo sudėti į knygas: "Olimpiada iš arti" (su kitais autoriais), "Olimpiada su sombrero", "Miunchenas olimpinis ir kasdieniškas", "Penki žiedai virš Monrealio" ir "Aidi kurantų olimpiniai dūžiai".

Knygą "Penktasis olimpinis žiedas" 1000 egzempliorių tiražu išleido leidykla "Žara".

Apie iškilią M.Baryso asmenybę bei apie naująjį leidinį kalbėjo LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas, knygos sudarytojas V.Gudelis, M.Baryso našlė Rūta, buvės ilgametis šalies sporto vadovas Zigmas Motiekaitis, žurnalistai Albertas Laurinčiukas, Kazys Kilčiauskas, Aleksandras Krukauskas bei dukart Seulo olimpinis čempionas dviratininkas Gintautas Umaras.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją