„Mums pavyko sėkmingai organizuoti 2005 ir 2009 metų jaunimo čempionatus, gavome daug pagyrų. Šįkart norėjome suteikti galimybę savo komandai startuoti namuose. Užtikrinome šiltą orą (šypsosi, - red. past.), tai lengvaatlečiams tikrai netrukdo. Kitas tikslas irgi aiškus – nugalėti ir patekti į pirmą lygą. Manau, tai yra įgyvendinama.

Komanda yra gerai sukomplektuota, nors trūksta dviejų lyderių, tačiau mums svarbus visos komandos pasirodymas. Kiekvienas sportininkas įneša savo indėlį į komandos taškų kraitį. Labai stipri mūsų moterų komanda. Jeigu Lietuvos komandą lydės sportinė sėkmė, tai mūsų rinktinė sugrįš ten kur jai vieta – į pirmą lygą“.

Europos komandų čempionatą globoja Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, kuris ir pats žadėjo apsilankyti šiame lengvosios atletikos renginyje.

„Stengėmės ir viską atlikome. Varžyboms esame pasiruošę 99,9 proc. Penktadienį dar deriname paskutines detales ir jau šeštadienį rytą būsime viską atlikę galutinai“, - kalbėjo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva.

Lietuvos rinktinė šiame Europos čempionate dalyvaus ne pajėgiausios sudėties. Tačiau, kaip tikina rinktinės vyriausiasis treneris Kaune susirinko 90 procentų pajėgiausių šalies atletų.

„Šiuo metu mūsų sudėtimi galiu pasidžiaugti“, - tikino Kęstutis Jezepčikas. - Jeigu mėnesio pradžioje būtume kalbėję apie rinktinės sudėtį, tai optimizmo būtų buvę daug mažiau. Dabar praėjus trims savaitėms visų rezultatai pradėjo gerėti. Gerėja ir sportininkų fizinė forma, mažiau traumuotų. Gaila, kad komandoje nėra Virgilijaus Aleknos, nors kiek žinau jo situacija sparčiai gerėja. Tiesa, disko metimo rungtyje turime puikų antrą numerį Andrių Gudžių. Gaila, kad šiuo metu traumuota mūsų jaunoji žvaigždutė Dovilė Dzindzaletaitė“.

Optimizmo Europos komandų čempionate nestokojo ir rinktinės lyderiai Raivydas Stanys ir Lina Grinčikaitė. Abu atletai pasiruošę papildyti Lietuvos rinktinės taškų kraitį maksimaliu įvertinimu.

„Viskas gerai. Manau, galiu sakyti, jog visi sportininkai yra pasiruošę ir sėkmingai kovos“, - teigė greičiausia Lietuvos moteris L. Grinčikaitė. - Esu sveika, jokios traumos nekankina, o kaip viskas pasiseks – matytis rezultatuose. Mano tikslas – pergalė. Noriu komandai surinkti kuo daugiau taškų. Svarbu, kad čempionatas vyksta namuose. Treniruotės metu prisiminiau 2009 metus, kai Kaune laimėjau jaunimo iki 23-ejų metų čempionato aukso medalį. Sakoma, kad namų sienos padeda“.

„Esu patenkintas, kad dalyvausiu čempionate namuose. Savų žiūrovų palaikymas bus didelis pliusas. Tikiuosi, kad daug draugų ir giminių ateis manęs palaikyti. Pagrindinis mano konkurentas šį sezoną – pasaulio čempionato normatyvas“, - kalbėjo šuolininkas į aukštį R. Stanys.

Birželio 22-23 dienomis Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione be varžybų šeimininkų lietuvių dar dalyvaus Austrijos, Kroatijos, Kipro, Danijos, Izraelio, Serbijos ir Slovėnijos rinktinės. Kroatijos ir Slovėnijos lengvosios atletikos rinktinės II lygos varžybose dalyvaus iškritusios iš I lygos, o Kipro ir Izraelio atletai pakilę iš III lygos.

„Didžiausią mums konkurenciją sudarys Balkanų šalių rinktinės: serbai, kroatai ir slovėnai“, - svarstė rinktinės treneris K. Jezepčikas.

Ilgasis Joninių savaitgalis gali sutrukdyti žmonėms pamatyti aukšto lygio varžybas, tačiau organizatoriai neabejoja, kad tikri lengvosios atletikos gerbėjai puikios progos nepraleis.

„Šis renginys labai svarbus Kauno miestui“, - pabrėžė organizacinio komiteto atstovas ir Kauno miesto Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas. - Noriu padėkoti ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijai, kuri jau ne pirmą kartą šiam miestui patiki aukšto lygio varžybas. Ypatingai svarbus yra L. Grinčikaitės ir R. Stanio įvertinimas, kad jiems čia malonu startuoti. Agitavau pusę savivaldybės palaikyti mūsų sportininkus S. Dariaus ir S. Girėno stadione, kvietimus išnešiojau. Žinoma, tas oras gali nuvilioti dalį žiūrovų prie ežerų, tačiau tikri lengvosios atletikos mylėtojai ateis į stadioną ir stebės varžybas“.

Įėjimas abi varžybų dienas bus nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)