Prasibrauti į finalą lietuvaitėms nesutrukdė ir tai, kad jos rungtyniauja beveik be keitimų - į Ispaniją atvyko vos 10 mūsų rankininkių, kuomet varžovių gretose jų kone po dvigubai daugiau.

Merginos demonstruoja tvirtą charakterį, atiduoda visas jėgas ir stengiasi nemažinti tempo net tuomet, kai akivaizdžiai pirmauja. Kuomet lauke oro temperatūra siekia net 42-45 laipsnius ir sporto salėje tvyro karštis, tai padaryti reikalauja didžiulių pastangų ir geležinės valios.
Dvikovoje su Turkėmis lietuvaitės, treniruojamos Antano Skarbaliaus, nuo pat dvikovos pradžios perėmė iniciatyvą ir nuolat pirmavo 5-7 įvarčiais, antrajame rungtynių kėlinyje persvara išaugo iki dviženklio įvarčių skirtumo.

„Netikėtai turkės sumenko, nežinau, ar dėl nuovargio, ar dėl sėkmingos mūsų pradžios. Ir ko tik vėliau turkės nebandė keisti, tačiau joms nepavyko sugrąžinti intrigos. Turkių treneris bandė tikrai profesionalius įvairius variantus: ir spaudė po vieną žaidėją asmeniškai, ir po dvi, ir aktyvino gynybą, ir rungtynių pabaigoje nuo aikštės vidurio gynėsi asmeniškai. Bet mūsiškės buvo viskam pasirengusios, nes dieną prieš stebėjome varžovių žaidimą ir jas gerai išstudijavome“, - iškart po dvikovos kalbėjo LKKA rankinio ekipos treneris Antanas Skarbalius.

Jis gerų žodžių negailėjo vartininkei Robertai Sadauskaitei, puikiai gynusiai vartus. Taip pat trenerio liaupsių nusipelnė efektyviai žaidusios Lina Abramauskaitė, Ginatrė Onusaitytė ir Indrė Mackevičiūtė.
„Kontraatakuojant nesulaikomai rungtyniavo Audinga Kniubaitė. Tačiau labiausiai išskirčiau puikią mūsų gynybą ir žaidėjų individualius veiksmus“, - pabrėžė strategas.

Prie pergalės daugiausiai įvarčiais prisidėjo Indrė Mocekvičiūtė ir Diana Šatkauskaitė, kurios varžoves nuginklavo net po 12 kartų, 8 įvarčius pelnė Lina Abramauskaitė, po 3 - Gabija Vidūnaitė, Audinga Kniubaitė ir Gintarė Onusaitytė.

Šeštadienį lietuvaitės finale susitiks su Liublino Vincento universiteto (Lenkija) atstovėmis, kurios vadinamos akivaizdžiomis žaidynių lyderėmis. Jos prieš lietuves pranašumą įrodė ir grupės varžybose, laimėjusios rezultatu - 42:30.

„Finalo varžovės – itin pajėgios. Atiduosime visas jėgas, tikrai kovosime, stengsimės iš paskutiniųjų, tačiau būkime realistais – nugalėti ekipą, kurioje daug rankininkių profesionalių, bus labai sudėtinga“, - kalbėjo A. Skarbalius.

Iš viso žaidynėse Kordoboje dalyvauja 32 šalių atstovai, varžosi net 250 komandų iš 147 universitetų. Skaičiuojama, kad dalyvių skaičius gali siekti net iki 3 tūkstančių.

Žaidynėse, kurios vyks iki liepos 23 dienos, rungiasi tik komandinių sporto šakų atstovai, o lietuviai nedalyvaus tik regbio ir moterų futbolo varžybose.

Iš viso iš Lietuvos į Kordobą išvyko apie 150 žmonių delegacija.

Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas, LKKA Studentų sporto ir laisvalaikio centro direktorius Česlovas Garbaliauskas pasidžiaugė, kad žaidynėse iškovoti pirmieji medaliai.

„Tai labai džiugi diena. Smagu, kad merginos pergalėmis garsina šalies vardą. Buvo malonu stebėti, kaip merginos stengiasi, aukojasi, o sporto salėje tvyrojo tokia atmosfera, skambėjo Lietuvos vardas, šūkiai, skanduotės. Iš šalies galėjo atrodyti, kad rungtyniaujame ne Ispanijoje, o Lietuvoje. Smagu stebėti tokį gausų lietuvių sportininkų būrį.

Džiaugiasi širdis, kuomet per kiekvienas varžybas plevėsuoja Lietuvos trispalvė. Malonu, kad lietuviai yra labai vieningi - ir gausiai palaiko savo komandas. Būtent sirgaliai – tarsi papildomas žaidėjas aikštėje. Mūsų sportininkai – tarsi tikrieji savo šalies ambasadoriai. Kitų šalių atstovai gyrė mus ir džiaugėsi, kad mes rūpinamės savo studentais ir suteikiame jiems galimybę pasivaržyti, pabendrauti su kitų Europos šalių studentais. Tai labai graži ir naudinga sporto šventė", - kalbėjo Č. Garbaliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)