„Tikėjau žirgu, nes jis visada buvo pajėgus, – džiaugėsi Sorelinos savininkas Ričardas Petrikas. – Dažnai Sorelina užimdavo antrą vietą, daug priklauso nuo žokėjo. Ačiū žokėjui, kuris šiandien padarė viską, ką reikėjo.“

Pirmos grupės bėgime rungėsi geriausi šį sezoną Lietuvoje pasirodę žirgai ir itin patyrę žirgai iš Lenkijos. Tarp penkių žirgų favoritu buvo laikytas Verona Lad – Edvino Kubiliaus žirgas šį sezoną dominavo lenktynėse Lietuvoje.

Tačiau vos prasidėjus lenktynėms Verona Lad ėmė spyriotis. Kol E. Kubilius suvaldė žirgą, pirmaujantys lietuvių žirgai Mist ir Sorelina jau buvo atsiplėšę.

Martyno Bagdono žirgas Mist, iki šiol lenktyniavęs tik Lenkijoje, ir žokėja Deimantė Jakutytė ilgą laiką diktavo lenktynių tempą, Sorelinos žokėjus Chvtisas Abelašvilis pasirinko atsargesnę taktiką bėgti paskui. Vis dėlto 1400 m distancijos finišo tiesiojoje Sorelina pavijo žirgą Mist ir aplenkė puse korpuso.

„Finišas buvo labai įdomus, daug adrenalino, daug emocijų“, – teigė Sorelinos savininkas R. Petrikas. Jį džiugino ir revanšas prieš Verona Lad žirgą, kuriam pralaimėjo pirmose sezono lenktynėse. Šį kartą Verona Lad tebuvo ketvirtas.

Staigmeną kiek trumpesniame, 1200 m bėgime pateikė Bonita Morena (savininkas – „Agranga“) ir jaunoji žokėja Gabrielė Švabinskaitė. Šio dueto galimybės nugalėti buvo vertinamos prasčiausiai, tačiau paskutiniame posūkyje Bonita Morena aplenkė Džuną ir išplėšė pergalę.

„Laimėti tikėjausi, bet prieš startą Bonita buvo nedraugiška, išsigandau, bet pavyko laimėti, – teigė G. Švabinskaitė. – Daugiau nei pusę žokėjų šiame bėgime buvo profesionalai, tad aplenkti juos – kažkas įspūdingo.“

Su antrą vietą užėmusia Džuna jojo Ch. Abelašvilis, trečią vietą užėmė lenkų žirgas Jarka su labiausiai patyrusiu žokėjumi Aleksandru Kabardovu. Už prizininkų trejeto liko geriausias Lietuvos žokėjus E. Kubilius su Queen of Danzig bei dar vienas užsienietis Oskaras Chekeras su Lauders.

„Skirtumas tarp lietuvių žokėjų ir užsieniečių labai didelis, – neslėpė G. Švabinskaitė, puikiai suprantanti priežastį, kodėl Lietuvos žirgų augintojai kviečiasi žokėjus iš kaimyninių šalių. – Jų atvykimas suteikia motyvacijos ir galimybių mokytis, bet varžytis su jais šiek tiek baisu.“

Pirmą kartą šiemet rengtą 2000 m bėgimą laimėjo Flirtation (savininkas – „Žirgo startas“) – šiuo žirgu jojo profesionalas A. Kabardovas, tai buvo vienintelė jo pergalė praėjusį savaitgalį
.
O žokėjų mokinių bėgime pergale džiaugėsi žirgas Turbo Mile (savininkas – „Den Grone Rengoring“) ir jaunoji žokėja Evelina Ruvelytė.

„Be galo nuostabus jausmas, – pripažino 15-metė E. Ruvelytė. – Apskritai joti žirgu yra neapsakomai geras jausmas.“

Centriniame Lietuvos hipodrome Raseiniuose šį sezoną vyko trečios lenktynės, jų šiemet planuojama surengti dar šešerias, artimiausios – birželio 26 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)