Lietuvos čempionės Jonavos „Achema-KKSC“ tinklininkės laimėjo pirmus du setus, tačiau trečiajame „Heksa“ nusprendė taip lengvai pergalės neatiduoti – pasiaukojančiai gynėsi ir aršiai kovojo dėl kiekvieno taško. Įtemptoje nervų kovoje Jonavos „Achemai-KKSC“ visgi pavyko įrodyti savo pranašumą ir laimėti trečią setą 25:21.

Vyrų rungtynėse dėl pirmos vietos atkakli kova vyko nuo pat pirmo iki paskutinio taško. Pirmame sete švieslentė nuolat rodė lygų rezultatą ir tik pačioje seto pabaigoje šiauliečiams pavyko atitrūkti. Antrame sete dominavo gausiai atvykusių Marijampolės sirgalių palaikomi „Sūduvos“ tinklininkai, kurie išsiveržė į priekį 12:6, 20:13 ir, nepalikdami jokių vilčių pasimetusiems šiauliečiams, nesunkiai laimėjo setą 25:15.

Tačiau trečiame sete Šiaulių atstovai atsigavo ir sėkmingai sužaidę jo pabaigą, laimėjo 25:22. Ketvirtame sete nesustabdomai puolęs Andrius Gaidys padėjo marijampoliečiams išgelbėti ketvirtą setą, tad rungtynių lemtis sprendėsi penktajame. Jame „Sūduvos“ tinklininkai spurtavo 4:2, 6:3, šiauliečiai pasivijo 8:8, tačiau dramatiškoje pabaigoje tiksliau sužaidę marijampoliečiai išplėšė netikėtą pergalę 15:12.

Marijampolės „Sūduvos“ komandos strategas Raimondas Bendžiūnas džiaugėsi komandos pasiektu rezultatu, bet ne žaidimu: „Dėl psichologinės įtampos, finalo streso, abi komandos išnaudojo tik apie pusę savo galimybių. Varžovus tempė vienintelis Martynas Miliukas, o pas mums taip pat tinklinis buvo žaidžiamas tik epizodais“.

Stipriausio padavimo konkurso nugalėtoju tapo kelmiškis Donatas Parnarauskas, kurio paduoti kamuoliai skriejo 104 km/h greičiu. Antras liko Jonas Rakickas – 102 km/h, trečias - raseiniškis Mindaugas Mikalauskas, 98 km/h. Nugalėtojui atiteko Lietuvos tinklinio federacijos įsteigta premija – 200 eurų čekis.

Antrosios finalo serijos iki dviejų pergalių rungtynės „Šiaulių arenoje“ vyks sekmadienį. Jeigu komandų tarpusavio susitikimų rezultatas taps lygus 1:1, bus žaidžiamas papildomas „auksinis“ setas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją