Panevėžio HC „Grifas-R. Sargūno sporto gimnazija-KKSC“ – Alytaus „Varsa-Stronglasas“ (Panevėžio rankinio centras 15.00 val.)

Pirmos pergalės šį sezoną siekiantys panevėžiečiai neturėtų itin apsidžiaugti laukiančiomis rungtynėmis. Nepaisant to, kad jos vyks namuose, teks kautis su čempionais iš Alytaus. Didžiausias Panevėžio ekipos galvos skausmas – puolimas. Komanda per trejas rungtynes pelnė mažiau įvarčių nei būsimi varžovai per dvejas. Apskritai Alytaus komanda yra geriausiai puolanti ir besiginanti ekipa rankinio lygoje šiuo metu. Tad vienintelis būdas panevėžiečiams pasiekti pergalę – atgaivinti savo puolimą ir sustabdyti „Varsos-Strongalso“ atakas. Tačiau šis scenarijus mažai tikėtinas. Kol kas šiųmetinis panevėžiečių žaidimo lygis dar nepasiekė pernykščio. Dar viena „darbinė“ išvyka čempionams, kurie turėtų pratęsti HC „Grifo-R. Sargūno sporto gimnazijos-KKSC“ pralaimėjimų seriją.

Prognozė: 10-10-80

Klaipėdos „Dragūnas“ – Vilniaus VHC „Šviesa“ („Neptūno“ sporto salė 14.00 val.)

Dvi greitą žaidimą propaguojančios ekipos susitinka Klaipėdoje. Sunku prognozuoti kokią taktiką rinksis vilniečiai žaisdami su „Dragūnu“, tačiau tai bet kokiu atveju turėtų būti pakankamai atviras ir žiūrovams patrauklus rankinio mačas. Šeimininkai laikomi ryškiais rungtynių favoritais, tačiau turėtų tinkamai įvertinti jauną ir ambicingą Vilniaus komandą. Pastaroji šiemet kol kas buksuoja, tačiau miesto derbyje pergalę iškovojo. Jei nusiteikimas bus toks pat, gali pavykti iš Klaipėdos parsivežti bent tašką. Būsimi šeimininkai kol kas nesusiduria su rimtesnėmis problemomis šį sezoną, bet ir nepasiekė savo geriausios žaidimo formos. Iki šiol jiems teko žaisti su ekipomis, kurios dar neiškovojo pergalių, tad šį kartą laukia nominaliai stipriausias varžovas. Puiki proga pasitikrinti savo jėgas.

Prognozė: 65-10-25

Kauno „Granitas-Karys“ – Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ (LSMU VA 17.00 val.)

Mažai kas tikėjosi, kad po trijų turų Šiaulių ekipa bus tarp lyderių, tačiau taip yra. Vargu ar čia reiktų ieškoti Fortūnos šypsnių. Tiesiog, ekipa žaidžia gerą rankinį ir įrodinėja, kad praėjusių metų geras sezonas nebuvo atsitiktinumas. Į Kauną jie atvyksta pasitikintys savimi ir siekdami pratęsti pergalių seriją. Šiauliečiai gali apsigirti geresniu puolimu, kauniečiai – gynyba. „Granitas-Karys“ taip pat yra iškovoję visas tris pergales, tad žaidžiant namuose bus siekiama ketvirtos. Nominaliai tai stipresnė ekipa, turinti daugiau patirties ir meistriškumo. Tačiau pastariesiems kartais pritrūksta noro kovoti, o tai yra, bemaž, geriausias šiauliečių ginklas.

Prognozė: 70-10-20

HC „Vilnius“ – HC „Utena“ (HC Vilnius sporto salė 14.00 val.)

Pastarąsias dvejas rungtynes savo tiesioginiams praėjusių metų konkurentams dėl ketvirtosi vietos („Šviesai“ ir „Dubysai-Gubernijai“) pralaimėję HC „Vilnius“ rankininkai nebegali „kvailioti“ rungtynėse su silpnesnėmis ekipomis. Pergalė būtina ne tik turnyro lentelės prasme, bet ir psichologiškai. Vilniečiai demonstruoja gerą puolimą, tačiau šlubuojanti gynyba neleidžia iškovoti daugiau pergalių. Tuo metu HC „Utena“ negali pasigirti nei geru puolimu, nei gynyba. Vienintelis privalumas – jie praėjusią savaitę nežaidė lygos rungtynių, tad turėjo galimybę „šlifuoti“ problematiškus elementus ir ruoštis šiai dvikovai. Šeimininkai turėtų iškovoti pergalę. Jei Utenos klubui pavyks sukurti intrigą, tai bus geras rezultatas šiai jaunai ekipai.

Prognozė: 75-10-15

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)