HC „Vilnius“ – VHC „Šviesa“ (HC „Vilnius“ salė 19.30 val.)

Dvi sostinės ekipos jau pirmose rungtynėse pademonstravo, kad išankstinės prognozės buvo teisingos. Visi vieningai kalbėjo, kad tai bus įdomiausia ketvirtfinali pora ir kol kas taip ir yra. 26:24 pirmą dvikovą laimėjo „Šviesos“ rankininkai gali jaustis ramiau, nes jiems tai nebus žūtbūtinis mūšis. Jaunieji „Šviesos“ rankininkai pribrendo didesnėms pergalėms ir nebijo imtis iniciatyvos net ir sudėtingiausiais rungtynių momentais.

Vis tik pirmoje dvikovoje nugalėtojų komandai šypsojosi sėkmė. Jei antrose rungtynėse šis faktorius nesuveiks, bus gerokai sunkiau. Nereikia pamiršti, kad HC „Vilnius“ gretose „strigo“ dalis ekipos lyderių ir sužaidė prasčiau nei įprastai. Tad šioje serijos antros dvikovos favoritai bus namuose žaidžiantys HC „Vilniaus“ rankininkai. Vis tik šis statusas vargu ar jiems palengvins gyvenimą, reikės dantimis ir nagais kabintis į šią seriją ir tikėtis sėkmingos rungtynių pabaigos.

Pirmų pralaimėtų rungtynių spaudimas taip pat gali kiek trukdyti. Vis tik iškart po jų HC „Vilnius“ atstovai neslėpė pasitikėjimo ir teigė, kad serija nesibaigs po dvejų rungtynių. Tikėjimas savimi – dar vienas ginklas, kurį naudos abi ekipos.

Prognozė: 55:45

Panevėžio „Grifo-R. Sargūno sporto gimnazija-KKSC“ – Klaipėdos „Dragūnas“ (Panevėžio rankinio centras 19.00 val.)

Pirmose rungtynėse klaipėdiečiai šventė triuškinančią pergalę rezultatu 39:19. Tai aiškiai pasako ir artėjančios dvikovos baigtį. Jeigu „Dragūnas“ atkeliaus į Panevėžį, o priežasčių to nepadaryti nėra, pateks į pusfinalį, kuriame lauks Vilniaus ekipa. Didesnės intrigos nebus ir antrose rungtynėse. Vienintelis nežinomasis žvelgiant iš klaipėdiečių pusės yra: su kuria Vilniaus ekipai teks rungtyniauti pusfinalyje.

Prognozė: 5:95

Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ – Kauno „Granitas-Karys“ (Šiaulių sporto rūmai 19.00 val.)

Šios poros pirmos rungtynės, kurias laimėjo Kauno ekipa, taip pat buvo „į vienus vartus“ (37:18). Vis tik Šiaulių klubas atrodo grėsmingiau už Panevėžio ekipą ir namuose turėtų mesti iššūkį poros favoritams. Pirmose rungtynėse šiauliečiai kovojo ne tik su varžovais, bet ir su ligomis ir traumomis. Jei per prabėgusias laisvas dienas pavyko įveikti šias žaidimui trukdančias kliūtis, tuomet mūsų laukia įdomi dvikova. Kauniečiai privalo laimėti šias rungtynes ir keliauti į pusfinalį, tačiau šį kartą taip lengva kaip Kaune tikrai nebus. Šiauliečiai trinktelės durimis prieš baigdami sezoną. Vis tik greičiausiai jis baigsis būtent namų arenoje.

Prognozė: 15:85

Varėnos „Ūla“ – Alytaus „Varsa-Stronglasas“ (Ąžuolo g. Sporto salė 18.30 val.)

Pora, kurioje drąsiai prognozavome, kad „Ūla“ padraskys nervus čempionams. Taip ir nutiko pirmose rungtynėse, kur 26:23 sunkią pergalę šventė alytiškiai. Dabar laukia antras dublis ir net neabejojame, kad namuose „Ūla“ ir vėl kibs į atlapus savo varžovams. Alytiškiai turėjo suprasti savo klaidas ir tinkamiau pasiruoš rungtynėms išvykoje. Vis tik tai nepadės numušti to entuziazmo, kurio varėniškiams neturėtų trūkti po sąlyginai sėkmingų pirmų rungtynių. Namų sienos ir savų žiūrovų palaikymas bus puiki galimybė parodyti visą savo potencialą. Nepaisant visko – tai bus paskutinės Varėnos ekipos rungtynės šį sezoną. Atkaklios ir gražios, bet pergalingos Alytaus ekipai.

Prognozė: 20:80

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)