Gruodžio 7 d. trečiadienis

Alytaus „Varsa-Stronglasas“ – Kauno „Granitas-Karys“ (Alytaus Sporto rūmai, 19.00 val.)

Kiek anksčiau taurės varžybose savo jėgas tarpusavyje patikrinę Alytaus ir Kauno klubai pasidalino po pergalę. Tiesa, dėl geresnio įvarčio santykio į taurės pusfinalį iškopė Kauno atstovai. O tai reiškia viena – namuose rungtyniausiantys čempionai bus kupini ryžto ir motyvacijos atsigriebti. Taurės kovose abi ekipos „pasiėmė“ pergales namuose. Vis tik įtikinama kauniečių pergalė pirmose rungtynėse ir serijoje gali šiai ekipai įpūsti taip trūkstamo tikėjimo ir užvesti žaidėjus reikšmingesniems žygiams Lietuvos rankinio padangėje. Alytaus komanda lieka viena iš nepralaimėjusių, o išlaikyti šį statusą lengva nebus. Kauno ekipa šiuo metu yra geriausiai lygoje besiginanti komanda, o ir tarpusavio kovų psichologija jų pusėje. Ir vis dėlto Alytaus klubas žais namuose, jie yra čempionai, o tai reiškia, kad favoritai yra jie.

Prognozė: 50-15-35

HC „Grifas-R. Sargūno sporto gimnazija-KKSC“ – Vilniaus VHC „Šviesa“ (Panevėžio Rankinio centras, 19.00 val.

Įdomoka dvikova laukia Panevėžyje. Čia susitiks dvi kol kas savo žaidimo neatrandančios komandos. Abiejų ekipų gerbėjai šioje sezono stadijoje tikėjosi daugiau pergalių savo palaikomos komandos sąskaitoje. Vilniaus ekipos kitame ture laukia sąlyginai lengvas varžovas Utenos rankininkai. Tad pabaigus pirmą čempionato ratą dviem pergalėmis vilniečiai turėtų neblogas pozicijas kovojant dėl vietos ketvertuke. Panevėžiečiams teks keliauti į Šiaulius, tad šansai iškovoti pergales gerokai mažesni, o tai reiškia, kad kovoje su Vilniaus klubu reikia pasistengti iš peties. Dviejų buksuojančių ekipų susitikime kiek arčiau pergalės atrodo Vilniaus ekipa.

Prognozė: 25-10-65

Klaipėdos „Dragūnas“ – Utenos HC „Utena“ (Klaipėdos „Neptūno“ sporto salė, 19.00 val.)

Dovydas prieš Galijotą. Itin sunki išvyka laukia Utenos ekipos. Susitiks dvi skirtinguose lentelės poliuose esančios komandos. Geriausias puolimas prieš blogiausią gynybą ir blogiausias puolimas prieš gerą gynybą. Tokius pastebėjimus galima teigti prieš šių ekipų dvikovą ir visi jie „Dragūno“ naudai. Svečiams bus velniškai sunku, o pralaimėjimas mažesniu nei 10 įvarčių skirtumu būtų neblogas rezultatas. Vis tik kautis galima ir su klaipėdiečiais, o svarbiausia tikėti savo jėgomis.

Prognozė: 90-5-5

Gruodžio 10 d. šeštadienis

Varėnos „Ūla“ – Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ (Varėnos Sporto salė, Ąžuolo g. 13.00 val.)

Po trijų pralaimėjimų iš eilės lygos lyderiams, šiauliečiai sieks grįžti į pergalių kelią. Rungtynės su „Dragūnu“, „Varsa“ ir „Granitu“ parodė, kad šiauliečiai šiemet gali stipriai iškraipyti rankinio lygos hierarchiją. Peršasi logiška išvada, kad Varėnoje būtent jie turėtų po rungtynių kelti rankas į viršų. „Ūla“ šiemet iškovojo viena pergale mažiau, tačiau tai padarė žaisdama su silpnesnėmis ekipomis. Tačiau reikia nepamiršti Varėnos klubo namų sienų. Jos rungtynėse, kuomet varžovas nominaliai stipresnis, bet įveikiamas, gali atlikti labai svarbų vaidmenį. Laukiame šiauliečių pergalės, tačiau ją reikės iškovoti. Neįdėjus pakankamai pastangų, nesėkmių serija prasitęs.

Prognozė: 35-10-55