Tam, kad geriau pasiruošti šiam čempionatui rinktinė liepos 13 dieną vyks į Čekiją, kur Trebičo mieste surengs dviejų savaičių stovyklą.

Lietuviai taip pat sužais 5-6 kontrolines rungtynes su Slovakijos rinktine, kuri taip pat dalyvaus čempionate tik kitoje kvalifikacinėje grupėje. Mūsūškiai taip pat išbandys jėgas su gana stipria šeimininkų Trebičo „Nuclears“ komanda ir dar keliais Brno klubais. Čekijos beisbolas pakankamai stiprus. Čekai užėmė 4 vietą Europos vyrų čempionate ir 5 vietą pasaulio jaunimo (iki 21-erių metų) čempionate.

Rinktinės, kurią treniruoja Virmidas Neverauskas, lyderiai bus Edvardas Matusevičius, Marius Balandis ir Andrius Polikaitis

E. Matusevičius praęjusiais metais studijavo ir žaidė JAV „Grambling State University“ komandoje, o šiemet žaidžia Čekijos čempionų Brno „Drači“ klube.

M. Balandis „BK Vilnius“ žaidėjas, kuris šiemet vėl pateko į MLB akademiją (50 geriausių Europos jaunųjų talentų), taip pat pateko į Europos jaunimo rinktinę, kuri birželio mėnesį keliavo į JAV ir žaidė geriausių JAV komandų turnyre.

A. Polikaitis gimė ir užaugo JAV, Kalifornijoje ir šiemet žaidė „Saugus High Shool“ komandoje, kuri pasiekė gerų rezultatų Kalifornijos valstijoje. Kadangi A. Polikaičio tėvai ir seneliai yra lietuviai, kurie į JAV išvyko prieš Antrą pasaulinį karą, tai jis turėjo visas teises į Lietuvos pilietybę ir tuo pasinauūdojo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)