Vyrų 10 kilometrų sprinte triumfavo anykštėnas Vytautas Strolia, nuotolį įveikęs per 26 min. 27 sek. bei šaudykloje suklydęs tris kartus. Antras liko ignalinietis Tomas Kaukėnas, nugalėtojui pralaimėjęs 43 sek. (šaudymas 2+1). Trečias šioje grupėje buvo Šarūnas Jukna iš Nemenčinės, nuo nugalėtojo atsilikęs 2 min 21 sek. (1+0).

Jaunimo vaikinų grupėje triumfavo visaginietis Deividas Demkovas, o jaunių vaikinų grupėje nepralenkiamas buvo Jokūbas Mačkinė iš Ignalinos.

Moterų 7,5 kilometro sprinto varžybose triumfavo visaginietė Natalija Kočergina, distanciją įveikusi per 21 min. 33 sek. bei šaudykloje nepataikiusi tik kartą. Antra liko prieš kelis metus Lietuvos pilietybę gavusi Natalija Paulauskaitė (šaudymas 2+0), nuo nugalėtojos atsilikusi 1 min 47 sek. Trečią vietą užėmė vilnietė Gabrielė Leščinskaitė (2+3).

Jaunimo merginų grupėje triumfavo Kotryna Vitkūnaitė iš Anykščių, o jaunių merginų grupėje greičiausia buvo ignalinietė Vitalija Kutkauskaitė.

Sekmadienį biatlonininkai vėl stojo prie starto linijos. Jų laukė persekiojimo lenktynės, kuriose buvo startuojama pagal sprinto varžybų rezultatus ir atsilikimą. Vyrų grupėje 12,5 kilometro distanciją per 36 min. ir 24 sek. įveikė ir vakar dienos pirmą vietą apgynė Vytautas Strolia (šaudymas 1+3+2+2). Į antrąją poziciją pakilo Šarūnas Jukna (0+0+1+1), o trečias šįkart liko vilnietis Rokas Suslavičius (1+1+2+1).

Jaunimo grupėje pirmoje vietoje išsilaikė Deividas Demkovas, o štai jaunių vaikinų grupėje po permainings kovos triumfavo Linas Banys iš Anykščių.

10 kilometrų persekiojimo lenktynėse moterų grupėje lyderės poziciją išsaugojo Natalija Kočergina (1+1+1+1).

Jaunimo merginų grupėje pirmos vietos neužleido Kotryna Vitkūnaitė, o jaunių merginų tarpe antrą kartą iš eilės nepralenkiama buvo Vitalija Kutkauskaitė.

Dėl peršalimo čempionate nestartavo vienas iš A komandos lyderių, stipriausias Nemenčinės biatlonininkas Karolis Dombrovskis, kuris prieš pora savaičių pasaulio vasaros biatlono čempionate liko tik per plauką nuo medalio ir tenkinosi 4-a vieta.

Po visų varžybų simboliškai buvo apdovanotas ir geriausios komandos treneris. Juo tapo Anykščių sporto centro treneris Bronius Vitkūnas. Įvairiose amžiaus grupėse jo auklėtiniai iškovojo net 9 aukso medalius čempionate.

Po šių varžybų pirmadienį Lietuvos A komanda vyks į treniruočių stovyklą Baltarusijoje, kur prie jų po kelių dienų prisijungs ir B komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją