Šiemet į turnyrą neatvyko pajėgi Lenkijos rinktinė, kurią pakeitė Ukrainos Kijevo komanda.

Pirmąją varžybų dieną ukrainiečiai pripažino akivaizdų Baltarusijos rinktinės pranašumą – 3:18.

Lietuvos rinktinės, kurią treniruoja Nerijus Papaurėlis ir Tadeuš Pašuk, qagrindą sudaro Vilniaus, Kauno auklėtiniai bei pakviestas jaunimas iš Alytaus. Taip pat labai sustiprino komandą iš Anglijos atvykęs Linas Liūdžius bei Janas Bakulo iš Vokietijos. Šiems žaidėjams ir teko pagrindinis krūvis rungtynėse su Latvijos rinktine.

Lietuviai, matyt, buvo įsitikinę savo pranašumu , tačiau labai greit nusivylė nes po pirmojo kėlinio švieslentėje rezultatas buvo sensacingas – 3:7.

Tolimi latvių smūgiai pasiekdavo tikslą ir lietuviams reikėjo keisti taktiką. Reikia pažymėti, kad pagrindinis rinktinės vartininkas yra susilaužęs pirštą, o kiti du yra išvykę į užsienį ir atvykti į šias varžybas negalėjo, Tad teko vartus ginti jaunimui, kuris dar nėra pasiekčs tinkamo lygio. Tuo ir pasinaudojo latviai.

Susitvarkę su jauduliu ir padidinę varžybų spartą lietuviai antrąjį kėlinį laimėjo 5:1 ir rezultatas po dviejų kėlinių tapo lygus 8:8. Tačiau trečiasis kėlinys vėl pralaimėtas – 4:5. Latvių komandoje ketvirtame kėlinyje jau jautėsi nuovargis ir Lietuvos rinktinės puolėjų Jano Bakulos bei Antono Sugoniako pastangomis kėlinys buvo laimėtas 4:2, o rungtynės – 16:15.

Lietuvos rinktinėje po 5 įvarčius pelnė Janas Bakula ir Antonas Sugoniakas.

Šeštadienį Lietuvos rinktinė rytinėse varžybose susitiks su Baltarusijos, o vakare su Ukrainos vandeniais, na o sekmadienį bus žaidžiami superfinalai. Pirmąsias dvi vietas po pirmojo rato užėmusios 2 komandos susitiks dėl pirmos, o likusios dėl trečios vietų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)