Šeštadienį Lietuvos rinktinė rytinėse varžybose susitiko su Baltarusijos nacionaline ekipa ir patyrė skaudų pralaimėjimą – 8:22. Egidijus Sutkus ir Linas Liūdžius pelnė po 3 įvarčius, Janas Bakula ir Mantas Pelakauskas – po vieną.

Latviai iškovojo pirmąją pergalę per 50 metų nacionalinių rinktinių lygyje, jie netikėtai 14:10 nugalėjo Ukrainos vandensvydininkus.

Vakarinėse varžybose Baltarusija pranoko Latviją 19:7, o Lietuvos rinktinė įveikė Ukrainą 12:8 (2:2, 2:1, 5:1, 3:4 ). Julius Goštautas pelnė 3, Mantas Pelakauskas, Darius Džiugas, Janas Bakula ir Linas Liūdžius po du įvarčius, Egidijus Sutkus – vieną.

Finalinėse varžybose dėl trečios vietos susirungė Latvijos ir Ukrainos komandos. Po atkaklios ir dramatiškos kovos oficialus varžybų laikas nugalėtojo neišaiškino – lygiosios 8:8, tad buvo mušami 5 metrų baudiniai. Čia 5:4 taiklesni buvo Ukrainos plaukikai, kurie ir pasidabino bronzos medaliais.

Dėl aukso susirungė Lietuvos ir Baltarusijos rinktinės. Dramatiška ir graži kova vyko visus keturis kėlinius. Po trijų kėlinių rezultatas buvo lygus (8:8), tačiau keletą kartų suklydus lietuviams pergalę šventė Baltarusijos rinktinė – 12:10 (2:3, 3:2, 2:2, 5:3).

Finale Egidijus Sutkus pelnė tris, Linas Liūdžius ir Janas Bakula po du, Julius Goštautas, Marius Jakimčikas ir Michailas Lapida po vieną įvartį.

Geriausiu turnyro žaidėju buvo pripažintas Lietuvos rinktinės žaidėjas Janas Bakula.

Po šių varžybų rinktinė susirinks tik rudenį. Ji dalyvaus atvirame Baltarusijos čempionate ir Tarptautiniame Rimanto Tonkūno taurės turnyre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)