Lietuvos čempionai Šiaulių tinklininkai pirmajame susitikime savo aikštėje 3:1 (25:17, 25:19, 23:25, 25:19) įveikė „Raseinių-Norvelitos“ šešetuką, o staigmeną pateikusi Marijampolės komanda svečiuose 3:2 (25:23, 28:26, 21:25, 23:25, 15:12) palaužė Kelmės „Antivio-Etovio“ klubo pasipriešinimą.

„Minimalų savaitgalio planą laimėti bent vienerias rungtynes išvykoje įvykdėme, – džiaugėsi Marijampolės „Sūduvos“ vadovas Raimondas Bendžiūnas. – Rytoj vėl laukia sunkus mačas ir viskas priklausys nuo to, kaip atsigaus mūsų ir varžovų lyderiai.

Pirmą rungtynių pusę visas šešetas sužaidė idealiai, vėliau pasijuto nuovargis, susilpnėjo padavimas, pasipylė klaidos. Penktame sete abi komandos darė daug klaidų, bet mes iš duobės išlipome anksčiau. Kelmiškiai keletą kartų vaikiškai suklydo, mes sėkmingai pastatėme užtvaras, tie keli epizodai ir lėmė pergalę. Šiandien gerai žaidė mūsų centrai, visų pirma Jonas Rakickas, kuriam paduodant kamuolį pirmoje rungtynių pusėje pelnydavome ir po 4 taškus iš eilės, taip pat sėkmingai pasirodė Karolis Kirilevičius.“

Ramūnas Barauskis, Kelmės „Antivio-Etovio“ treneris: „Mes padarėme gerokai per daug savo klaidų, ypač penktame sete, o Marijampolės komanda tuo puikiai pasinaudojo. Esame vos aštuoniese, sunku išlaikyti puikią formą visą sezoną, prieš pusfinalius buvo net šešių savaičių pertrauka čempionate, kuri taip pat nepadėjo. Šiandien gerai į žaidimą įsijungė mūsų lyderis Lukas Každailis, turint galvoje, kad tai buvo jo pirmos rungtynės nuo rudens. Rytoj mes vėl kovosime ir pasiduoti net negalvojame“.

Antrosios serijos rungtynės sekmadienį vėl bus žaidžiamos Šiauliuose ir Kelmėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)