Į Lietuvą atvyksta dvi Latvijos komandos Jėkabpilio „Luši“ ir Daugpilio „Ezerzeme-DU“. Jėkabpilio klubas šiuo metu turnyro lentelėje yra 7-as, o Daugpilio - 12-as.

Šiauliečiams iki aštuntoje pozicijoje esančios Uozuolniekų ekipos „Poliurs“ (Latvija) trūksta trijų taškų, tačiau latviai yra žaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau. Vilniečiai tuo tarpu penktoje pozicijoje esančią Estijos „Rakvere VK“ ekipą lenkia tik vienu tašku ir yra žaidę vienu maču daugiau.

„Daugpilio ekipa turnyro lentelėje užima žemą vietą, bet ji yra mums labai nepatogi. Tai labai savotiška komanda ir jeigu nebūsime budrūs, gali mums blogai baigtis. Tą pajutome jau žaisdami išvykoje, kuomet laimėjome tik po penkių setų kovos. Penktą setą tuomet laimėjome tik dėl gero padavimo. Svarbiausia bus dėmesys ir koncentracija, - teigė Vilniaus komandos treneris Vasilijus Burakinskis. - Jėkabpilio ekipa prarado savo centro blokuotoją, bet jiems kiekvienos rungtynės yra svarbios kovojant dėl geresnės vietos. Tai taip pat pavojinga komanda. Tinklinio lygis šį savaitgalį Lietuvoje bus pakankamai aukštas, o kova - nuožmi.“

V. Burakinskis pabrėžė, kad „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ šiuo metu netiesiogiai kaunasi dėl ketvirtos pozicijos su Rakverės ekipa, todėl šį savaitgalį negali prarasti taškų.

„Labai svarbu palaikyti žaidimo lygį, kurį demonstravome praėjusį savaitgalį rungtynėse su „Parnu VK“ (Estija) ekipa, ir dar labiau jį gerinti. Sezono pabaiga jau artėja ir turime pasiekti geriausią formą kovojant atkrintamose varžybos ir siekiant vietos finalo ketverte“, - pridūrė V. Burakinskis.

Jei „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ praras taškus šį savaitgalį, tuomet ji praktiškai nebeturės šansų žaisti atkrintamose varžybose. Daug kas gali spręstis ir po savaitės, kuomet paskutines reguliaraus sezono rungtynes Lietuvos klubai Šiauliuose žais tarpusavyje.

Rungtynių tvarkaraštis:

Šeštadienis

17 val. „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ - Jėkabpilio „Luši“ (Šiaulių SM Dubysos salė);
18 val. "Vilniaus kolegija-Flamingo Volley" - Daugpilio "Ezerzeme-DU" (LEU sporto salė).

Sekmadienis

17 val. „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ - „Ezerzeme-DU“ (SM Dubysos salė);
18 val. „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ - „Luši“ (SM Tauro salė).

Kauno technologijos universiteto (KTU) salėje nuo penktadienio iki sekmadienio vyks Lietuvos vyrų tinklinio čempionato B pogrupio finalai. Juose dalyvauja Kauno „Marito“, „Druskininkų“, Klaipėdos universiteto ir Vilniaus „Uragano-SM Tauro“ ekipos.

Tiesiogines rungtynių transliacijas bus galima stebėti per DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją