5-ą reitingą turnyre turinčios 21-erių Lietuvos paplūdimio tinklininkės šeštadienį pliaupiant lietui ir pučiant smarkiam vėjui 2-0 (21:13, 21:16) nugalėjo baltaruses Viktoriją Šalajevskają ir Viktoriją Siakretavą (9).

„Pergalę lėmė mūsų kovingumas ir parodytas charakteris. Po penktadienio pralaimėjimo buvome labai supykusios. Treneriams mums daug ką pasakė ir tai dar labiau mus supykdė. Turėjome nuostabų palaikymą net ir tokiu prastu oru. Prie tokio palaikymo buvo žiauriai smagu žaisti. Mes jau ne pirmą kartą žaidžiame tokiu oru. Manau, kad tai buvo privalumas, nes baltarusės nebuvo pratusios prie tokių sąlygų. Rytoj žaisime prieš kitas lietuves. Jei žaisime taip pat, kaip šiandien, tai tikiuosi eisime toliau“, – mintimis pasidalino M. Povilaitytė.

Dėl patekimo į pusfinalį I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė kovos su šiame turnyre maloniai stebinančiomis 19-metėmis tautietėmis Urte Andriukaityte ir Irina Zobnina.

Pastarųjų tinklininkių pergalingą žygį šeštadienį sustabdė trečią reitingą turnyre turinčios ispanės Ester Ribera Boter ir Amarantai Fernandez Navarro. Jos iškovojo pergalę 2-0 (21:9, 21:17).

„Prieš kiekvieną komandą galima kažką sugalvoti, su kiekviena galima kovoti, bet šiandien to nepadarėme. Penktadienį mes padarėme daugiau nei galėjome bei tikėjomės, kad ir šį kartą pavyks taip sužaisti. Taip neįvyko ir mes iš to pasimokėme. Gerai, kad varžybos nusikėlė į rytojų, nes žaisti tokiomis sąlygomis dar neturime patirties. Pas mus visos problemos yra su mąstymu, su psichologija. Bandysime paklausyti trenerių ir sužaisti dar geriau“, – pasakojo I. Zobnina.

Dėl sudėtingų oro sąlygų like susitikimai nukelti į sekmadienį. Lietuvos komandos tarpusavyje kausis 10 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)