Šiais metais pirmą kartą šalies istorijoje dėl prizinių vietų varžėsi net dvi Lietuvos šokėjų poros: Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas“) bei Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa“).

Pastarieji pagal teisėjų įvertinimus užėmė penktą vietą.

Pagrindinėje sostinės pramogų ir sporto arenoje meistriškumą ant parketo rodė 73 poros iš 45 pasaulio šalių. Ketvirtfinalyje pasirodė 25, pusfinalyje - 13 ir galiausiai, pagal teisėjų skiriamus balus, buvo atrinktos 6 poros, kurios turėjo teisę varžytis finale.

Šokėjams teisėjavo 12 teisėjų, kurie atvyko iš 12 skirtingų šalių, o kai kurie net iš labai tolimų: Tailando, Čilės ir Pietų Korėjos.

Pasak Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidento bei sportinių šokių klubo „Ratuto“ vadovo Virginijaus Visocko, šis pasaulio čempionatas pateikė ir naujų staigmenų. Mat pirmą kartą Lietuvoje susirinkę žiūrovai galėjo matyti naują šokių teisėjavimo sistemą, kuri, pasak organizatorių, šiek tiek panaši į dailiojo čiuožimo ar lengvosios atletikos vertinimo principą, mat po kiekvieno finalinio šokėjų šokio rezultatus buvo galima matyti ekranuose.

Naujojoje teisėjavimo sistemoje teisėjai buvo suskirstyti į keturias grupes po tris. Kiekviena teisėjų grupė vertino atskirus kriterijus: muzikalumą, techniką, choreografiją ir partnerystę.

Finalinės šokėjų poros du šokius šoko atlikdamos solo numerius, o likę trys šokiai buvo šokami grupėje, kai ant parketo vienu metu pasirodo visi finalistai. Taip pat renginio metu finalo dalyviams buvo grojama gyva muzika.

Dar prieš varžybas vykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos sportinių šokių federacijos prezidentas Gintaras Skorupskas pasakojo, kad šiuo teisėjavimo principu tikimasi pasiekti kuo daugiau objektyvumo vertinant šokėjų poras.

Finalo rezultatai:

1. Dmitrijus Žarkovas ir Olga Kulikova (Rusija). Bendras teisėjų balų skaičius: 193,64
2. Simone Segatore - Annette Sudol (Vokietija). Bendras teisėjų balų skaičius: 186,83
3. Evaldas Sodeika - Ieva Žukauskaitė (Lietuva). Bendras teisėjų balų skaičius: 180,19
4. Francesco Galuppo - Debora Pacini (Italija). Bendras teisėjų balų skaičius: 175,24
5. Vaidotas Lacitis - Veronika Golodneva (Lietuva). Bendras teisėjų balų skaičius: 172,04
6. Aleksejus Gluchovas - Anastasia Glazunova (Rusija). Bendras teisėjų balų skaičius: 170,60

Vakarinė programa prasidėjo spalvingu šokėjų paradu, kurio metu ant parketo išsirikiavo geriausios savo grupių šokėjų poros.

Vakarinėje dalyje žiūrovai galėjo stebėti ir pasaulio sportinių šokių reitingo atvirosios lotynų grupės pasirodymus, kur iš viso varžėsi 53 poros. 12 geriausiųjų buvo atrinktos varžytis pusfinalyje ir tik 6 jų pateko į finalą. Lietuvių pora Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė liko greta abdovanojimų pakylos ir užėmė ketvirtą vietą.

Atvirosios Lotynų Amerikos grupės finalo rezultatai:

1. Gabriele Goffredo - Anna Matus (Moldova)
2. Umberto Gaudino - Louise Heise (Danija)
3. Edgaras Marcosas - Alina Nowak (Ispanija)
4. Jokūbas Venckus - Miglė Klupšaitė (Lietuva)
5. Jenya Suvorov - Jenya Libman (Izraelis)
6. Aleksandras Makarovas - Julia Remizova (Rusija)

Geriausiai pasirodžiusios ir į finalus patekusios šokėjų poros buvo apdovanotos medaliais bei taurėmis, o suaugusiųjų grupės finalininkai - ir piniginėmis premijomis.

Sekmadienį „Lithuanian Open 2015“ varžybos bus tęsiamos toliau. Rytinėje renginio dalyje pasirodys jaunučių ir jaunių šokėjų grupės poros, o kiek vėliau varžysis atvirosios jaunimo grupės standartinių šokių šokėjai. Vakarinėje dalyje žiūrovai galės palaikyti tarptautinės atvirosios standartinių šokių šokėjų grupės poras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)