Vienintelį tašką lietuviams pelnė Alfredas Udra, 3:2 (6:11, 11:9, 11:8, 7:11, 11:9) įveikęs Alį Alkhadrawį.

Kituose mačo susitikimuose lietuviai turėjo pripažinti varžovų pranašumą: Tomas Mikutis 2:3 (11:5, 11:5, 5:11, 5:11, 10:12) nusileido Naifui Al-Jadai, Arnoldas Domeika 1:3 (8:11, 16:18, 11:9, 8:11) buvo silpnesnis už Abdulazizą Al-Abbadą, o antroje dvikovoje T. Mikutis 0:3 (9:11, 5:11, 5:11) pralaimėjo tam pačiam A. Al-Abbadui.

Pusfinalyje dėl 57-60 vietų Lietuvos vyrai susitiks su Airijos ekipa, kuri pirmame atkrintamųjų varžybų rate 1:3 pralaimėjo Puerto Riko komandai.

Pirmą vietą antro pagal pajėgumą (dėl 25-48 vietų) diviziono šešių ekipų F grupės turnyre užėmusi Lietuvos moterų rinktinė penktadienį pirmame atkrintamų varžybų rate buvo laisva ir iš karto pateko į ketvirtfinalį dėl 25-32 vietų. Lietuvių varžovės šeštadienį bus Anglijos stalo tenisininkės, pirmame atkrintamų varžybų rate 3:1 įveikusios Portugalijos ekipą.

„Šiandien nesėkmingai sužaidė mūsų lyderis Tomas Mikutis, kuris komandai nepelnė nė taško. Tikėjomės prieš Saudo Arabiją laimėti, tačiau yra kaip yra. Mūsų vyrai yra jauni, komanda dar nesusiformavusi. Norėjome patekti į antrą divizioną, bet nepavyko. Šveicarams pralaimėjome 0:3, tačiau visi vaikinai pralaimėjo minimaliu rezultatu 2:3. Viskas galėjo apsiversti priešingai. Komanda yra jauna, tikimės, jog jie tobulės“, – sakė Lietuvos stalo teniso asociacijos prezidentas Rimgaudas Balaiša.

Pasaulio komandiniame stalo teniso čempionate žaidžia net 94 moterų bei 111 vyrų komandos, kurios yra suskirstytos į divizionus: iš viso yra 4 moterų bei 5 vyrų divizionai. Lietuvos moterų komanda žaidžia antrame pagal pajėgumą planetos divizione, kur jau pateko į ketvirtfinalį. Pirmą vietą grupėje užėmusių stalo tenisininkų varžovėmis kovoje dėl patekimo į pusfinalį bus anglės.

„Pergalė prieš Anglijos komandą, kurioje žaidžia trys itin aukšto lygio stalo tenisininkės Joanna Drinkhall (ITTF reitingas – 109), Kelly Sibley (ITTF-138) ir Tin-Tin Ho (ITTF-221), labai svarbi. Jų vienintelis tikslas – patekti į aukščiausią divizioną. Merginos tikrai puikiai žaidžia, dabar jau apsiprato, nors pradžioje jautėsi patirties stoka. Rūta (Paškauskienė) yra labai patyrusi, jos dėka mes ir laimime, bet ir kitos merginos jai padeda sėkmingai“, – teigė R. Balaiša.

Ketvirtfinalio dvikova vyks naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku. Pergalės atveju lietuvės dėl patekimo į elitinį divizioną žaistų prieš Švedijos ir Kanados komandų susitikimo nugalėtojomis.
„Laimėjome pirmą vietą grupėje ir dėl to tiesiogiai patekome į ketvirtfinalį. Merginos pasiruošusios kautis ir siekti pergalės. Apetitas kyla bevalgant – merginos nori patekti į aukščiausiąjį divizioną.“

Pasaulio stalo teniso komandinis čempionatas yra laikomas vienu iš didžiausių renginių planetoje uždarose patalpose. Skirtingai nei kitose sporto šakose, visi divizionai mačus žaidžia vienu metu. Pasaulio čempionato kovos baigsis pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)