Todėl jie Lietuvos pirmenybėse negalėjo dalyvauti.

Prireikė fotofinišo

Ir sprinto rungtyje penktadienį, ir individualiose 5 km lenktynėse dominavo tos pačios trys slidininkės, tačiau apdovanojimus išsidalino skirtingai.

Tik po fotofinišo tapo aišku, kad sprinto rungtyje nugalėjo Silvija Adomonytė. Šešiolikmetė anykštėnė už nugaros paliko antrą vietą užėmusią uteniškę Vaidą Kairytę ir Ignalinos atstovę Ugnę Kastanauskaitę.

Tuo tarpu individualiose lenktynėse U. Kastanauskaitė atsirevanšavo ir finišavo pirma. Penkiolikmetė Ugnė, būdama jauniausia iš viso lyderių trejetuko, aplenkė 2-oje vietoje likusią S. Adomonytę ir bronzos medalį laimėjusią V. Kairytę.

Dominavo biatlonininkas

Vyrų sprinto varžybose fotofinišo neprireikė, o pirmą ir antrą vietas užėmę slidininkai dar slysdami sugebėjo iškart po finišo ir vienas kitam ranką paspausti.

Nugalėtoju tapo ignalinietis Modestas Vaičiulis. 24-erių metų slidininkas aplenkė nacionalinės biatlono rinktinės narį Karolį Zlatkauską ir 18-etį anykštėną Jaunių Drūsį.

Vis dėlto, individualiose 10 km lenktynėse K. Zlatkauskui nusišypsojo sėkmė ir jis pasidabino aukso medaliu. 2006-ų metų Turino žiemos olimpiados dalyvis aplenkė J. Drūsį ir 31-erių metų Trakų atstovą Marijų Butrimavičių, kurie atitinkamai liko antroje ir trečioje vietose.

Nauja trasa – išbandyta

Pirmas Lietuvos slidinėjimo čempionato etapas vainikavo naujos Ignalinos slidinėjimo trasos gyvavimo pradžią. Čempionato metu sportininkai negailėjo pagyrų ir džiaugėsi, kad pagaliau Lietuvoje atsirado galimybė lygumų slidinėjimo trasą padengti dirbtiniu sniegu.

„Trasa tikrai gerai paruošta ir ja malonu slysti, o įvairūs pakilimai ir nusileidimai tik dar labiau ją paįvairina ir daro patrauklesnę. Norėčiau čia dažniau paslidinėti, čia puikios sąlygos treniruotis“, – trasą gyrė vilnietė slidininkė Algirda Zaliauskaitė.

Slidininkų šiemet dar laukia trys Lietuvos slidinėjimo čempionato etapai, o jau ateinantį savaitgalį Ignalinos trasoje varžysis žiemos olimpinio festivalio dalyviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)