Prieš paskutinę partiją T. Stremavičius prieš savo oponentą pirmavo pustaškiu, tačiau paaiškėjo, kad dėl prastesnių papildomų rodiklių jam nepakanka lygiųjų juodais prieš Andrių Brazdžionį, jei T. Laurušas baltais įveiktų penkiolikmetį Paulių Pultinevičių.

„Kai supratau, kad Titas nelaimės, ėmiau žaisti su dviguba energija, - po partijos kalbėjo praėjusiais metais ketvirtas likęs T. Laurušas. – Dar išvakarėse svarsčiau, kad būtų neblogai ir antra vieta, todėl dabar esu labai laimingas.“

Trečią vietą su 5,5 taško užėmė tarptautinis didmeistris Vidmantas Mališauskas, įveikęs (TM) Mindaugą Beinorą. (TM) Virginijus Grabliauskas nugalėjo Marių Bieliauską, o praėjusių metų čempionas (TD) Šarūnas Šulskis vainikavo nesėkmingą viso turnyro pasirodymą pralaimėjimu Rokui Klabiui.

T. Laurušas iškovojo teisę atstovauti Lietuvai pasaulinėje šachmatų olimpiadoje Baku (Azerbaidžanas). Pagal čempionato rezultatus bus formuojama ir visa rinktinė.

Tomas Laurušas

Galutinė Lietuvos čempionato rikiuotė:

1. T. Laurušas – 6 taškai
2. T. Stremavičius – 6
3. V. Mališauskas – 5,5
4. V. Grabliauskas – 5
5. P. Pultinevičius – 4,5
6. Š. Šulskis – 4,5
7. A. Brazdžionis – 4,5
8. M. Beinoras – 4
9. R. Klabis – 3
10. M. Bieliauskas – 2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)