Vyrai iš eilės įveikė Puerto Riko (4:0), Škotijos (2,5:1,5) ir Juodkalnijos (3:1) ekipas. Mače su Balkanų atstovais pergales iškovojo Lietuvos čempionas tarptautinis meistras (IM) Tomas Laurušas ir tarptautinis didmeistris (GM) Šarūnas Šulskis. GM Vidmantas Mališauskas ir Paulius Pultinevičius sužaidė lygiosiomis. Lietuvos rinktinė pakilo į 28-ą vietą tarp 181-io dalyvio, o dešimtoje partijoje kovos su itin pajėgia Turkijos komanda.

„Mačas su Juodkalnija buvo kol kas geriausias Lietuvai olimpiadoje, juolab, kad žaidėme be savo lyderio Eduardo Rozentalio ir turnyro lentelėje esame gana aukštoje vietoje. Tiek pat taškų turi, pavyzdžiui, buvę olimpiniai čempionai kinai, - po mačo džiaugėsi komandos kapitonas ir pasaulio čempiono norvego Magnuso Carlseno treneris Peteris Heine Nielsenas. - Kol kas visa komanda žaidžia labai gerai, tačiau ypač įspūdingai žaidžia penkiolikmetis Paulius Pultinevičius, savo pirmoje olimpiadoje jau surinkęs 6 taškus iš 7 galimų.“

Moterų rinktinė iš eilės įveikė Venesuelą (3,5:0,5), Juodkalniją (2,5:1,5) ir Graikiją (3,5:0,5). Mače su graikėmis pergales iškovojo GM Viktorija Čmilytė-Nielsen, tarptautinė moterų meistrė WIM Salomėja Zaksaitė ir Daiva Batytė. Laima Domarkaitė sužaidė lygiosiomis.

V. Čmilytei-Nielsen savo partiją pavyko užbaigti matu. Tai itin retas atvejis aukšto lygio varžybose, paprastai varžovai pasiduoda anksčiau. Po sėkmingos serijos moterys pakilo į 15-ą vietą iš 140, o dešimtoje partijoje susitiks su Izraelio atstovėmis.

„Laimėję tris mačus iš eilės ne tik grįžome į dvidešimtuką, bet ir leidome pailsėti pagrindinėms žaidėjoms Deimantei Daulytei ir Salomėjai Zaksaitei, kurios iki tol žaidė be keitimų, - po partijos prieš Graikiją kalbėjo rinktinės kapitonas Vaidas Sakalauskas. - Laukia du paskutiniai turai, kurie yra aukso vertės. Kaip juos sužaisime, toks ir bus mūsų pasirodymas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)