Antroje atrankos grupėje Lietuvos komanda pralaimėjo abu mačus, bet dar neprarado galimybių patekti į žemyno pirmenybes. Mūsų šalies ekipa 21:31 išvykoje nusileido dukart Europos čempionei Danijai ir po atkaklios kovos namie 28:30 – Baltarusijai.

Danai turi 4 taškus, baltarusiai – 3, bosniai – 1, o Lietuvos rankininkai taškų dar neturi. Jie gegužės 3-ią dieną su bosniais kovos savo aikštėje.

„Realiai vertinant mūsų šansus, patekti į Europos čempionatą bus sunkoka, bet labai svarbu žaisti kuo geriausiai ir Bosnijoje kovoti dėl pergalės. Bosniai – pajėgūs varžovai. Gaila, kad dėl traumų negalės žaisti keli pajėgūs mūsų rankininkai“, – portalui rankinis.lt kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Susižeidę ir nerungtyniaus Aidenas Malašinskas, Vaidas Trainavičius, Rolandas Bernatonis ir Povilas Babarskas. Nacionalinėje komandoje debiutuos Kauno „Granito-Gajos-Kario“ narys Mindaugas Urbonas. Po pertraukos į rinktinę grįžo Olandijoje žaidžiantis galingo kūno sudėjimo rankininkas Gintaras Cibulskis.

Bosnija ir Hercegovina nė karto nedalyvavo Europos čempionato finalo etape, bet šiemet ši rinktinė rungtyniavo pasaulio čempionate. Jame bosniai užėmė 20 vietą tarp 24 ekipų. Lietuviai žemyno pirmenybėse jėgas išmėgino vienintelį kartą – 1998 metais buvo devinti.

„Viasat Sport Baltic“ trečiadienį 19.30 val. tiesiogiai dar parodys Latvijos ir Slovakijos rinktinių akistatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)