R. de Jageris yra regbio vystymo programomis užsiimančios kompanijos „RDJ Sport Development Ltd.“ direktorius, įvairių sporto fondų vadovas, savo karjerą paskyręs regbio populiarinimui tarptautiniu mastu.

Svečias aktyviai bendradarbiauja su regbio organizacijomis Norvegijoje, Zimbabvėje, Gruzijoje, Austrijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir Lietuvoje. Jis rūpinasi, kad šalių, kuriose ši sporto šaka tampa vis populiaresnė, regbininkai turėtų galimybę tobulėti treniruodamiesi su elitiniais žaidėjais Pietų Afrikoje ir Europos šalyse, kur regbis turi gilias tradicijas (Prancūzija, Italija, Airija).

R. Bakutis svečią supažindino su LTOK veikla ir projektu LTeam. Svečias papasakojo, kaip vyksta atletų mainai ir gyrė Lietuvos sportininkus, žaidžiančius PAR. Pirmasis žaisti į PAR 2011 m. išvyko Karolis Navickas. Tai buvo gera galimybė sportininkui išgarsėti – jis jau vilkėjo ne vieno žinomo klubo marškinėlius („Sharks“, „Begle“). Mainai sėkmingai vyksta toliau. Šiuo metu PAR žaidžia trys vilniečiai, kaunietis ir šiaulietis. Svečias žaidėjus iš Lietuvos gyrė, sakė, kad jie labai darbštūs, disciplinuoti. Kaip labai perspektyvų išskyrė PAR žaidžiantį šešiolikmetį Dainių Žepnicką.

R. de Jageris pastebėjo, kad ne tik regbio žaidėjai, bet ir kiti Lietuvos sportininkai, kaip ir pridera krepšinio šalies žmonėms, yra labai aukšti.

„Lietuva pasaulio regbio reitinge užima 44-ąją vietą, PAR – 2-ąją. Tačiau lietuviai kur kas geriau už mus žaidžia krepšinį. Džiugu, kad vyksta abipusiai mainai – lietuviai iš mūsų mokosi regbio, o mes iš jūsų – krepšinio“, – R. de Jageris džiaugėsi ir PAR bendradarbiavimu ir su Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubu.

Regbio mainų programų vadovas pabrėžė, kad sportininkams labai svarbu treniruotis ir varžytis su aukšto lygio žaidėjais. Tik tada jie gali visavertiškai tobulėti. Mainų programos tam suteikia puikią galimybę – vaikai mokosi PAR mokyklose, kur rungtynės vyksta kiekvieną savaitę. Geriausius atsirenka „Sharks“ komanda. Tikslas, kurio sporto specialistas iš PAR siekia kartu su Lietuvos regbio federacija, per 4-5 metus išugdyti stiprią rinktinę, kuri Lietuvai atstovautų pasaulio čempionatuose. Lietuvos regbio-7 rinktinė kovos dėl kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tai, svečio manymu, jau didelis pasiekimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)