Lietuvos regbio-15 rinktinės tikslas yra pirmoji vieta 2B grupėje, todėl pergalė prieš Vengriją yra būtina. Varžovai atvyks į Šiaulius penktadienį, kur surengs vakarinę treniruotę. Jiems tai bus pirmosios rungtynės naujajame Europos regbio taurės cikle. 2012-2014 metų sezone jie iškovojo kelialapį į 2B divizioną iš žemesniojo 2C diviziono, kuomet pereinamosiose rungtynėse įveikė Daniją.

Vengrijos regbio-15 rinktinė pasaulio reitinguose užima 68-ą vietą, tuo metu Lietuva po pergalės prieš Andorą šiame reitinge pakilo šešiomis pozicijomis – į 44-ąją. Lietuvos ir Vengrijos regbio-15 rinktinės tarpusavyje yra kovojusios 5 kartus. Pirmus du sykius stipresni buvo vengrai, o vėliau sekė trys lietuvių pergalės.

Verta paminėti, kad Vengrijos regbio federacija ilgą laiką itin glaudžiai draugavo su Prancūzijos regbio atstovais, kur ne vienas perspektyvus vengras vyko rungtyniauti į įvairias tos šalies regbio klubus. Todėl pozicija pasaulio reitinge gali būti apgaulinga. Šį šeštadienį laukia tikrai rimtas varžovas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)