Po nervingos mačo pradžios Lietuvos regbininkai įsibėgėjo ir prieš pertrauką įgijo 7 taškų pranašumą. Antrajame kėlinyje aistringai sirgalių palaikomi lietuviai ėmė dominuoti aikštėje ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Nugalėtojams 12 taškų pelnė Lukas Šinkūnas, po 10 - Vytaras Bloškys ir Kęstutis Marcišauskas, po 5 - Dainius Tamoliūnas, Domantas Tautkus ir Darius Vaitkevičius.

"Geras jausmas žaisti prie pilnų tribūnų, nes anksčiau ne visada būdavo užpildytas stadionas. Prie gero palaikymo visada yra maloniau žaisti. Kai komanda laimi, visų emocijos yra labai geros. Tikiuosi, kad ateityje žaisime didesniame stadione su dar daugiau žiūrovų", - įspūdžiais dalinosi vienas geriausių Lietuvos regbininkų Ignas Darkintis.

Iš Anglijos į Lietuvą atvykęs I. Darkintis pripažino, kad rungtynių pradžia buvo nelengva, bet vėliau Lietuvos regbininkai dominavo aikštėje.

"Pergalę lėmė mūsų visų nusiteikimas, ypač po pralaimėjimo praėjusį savaitgalį latviams. Tai buvo šioks tok šokas. Per savaitę ištaisėme klaidas, taip pat žinojome apie varžovus nuo mačo pirmajame rate. Rungtynių pradžia nebuvo tokia, kokios tikėjomės, bet maždaug nuo 15 minutės perėmėme iniciatyvą ir pradėjome žaisti savo žaidimą. Fiziškai nenusileidome varžovams, gerai perdavinėjome kamuolius", - aiškino Lietuvos regbininkas.

Lietuvos rinktinė kitais metais žais aukštesniame divizione. Tiesa, varžovai dar nėra aiškūs, nes vasarą planuojama kiek pakeisti varžybų struktūrą.

"Mes aukštesniame divizione žaidėme prieš porą metų ir iš jo iškritome daugumą rungtynių pralaimėję keliais taškais, todėl esame tikrai pajėgūs žaisti su stipresnėmis komandomis, - teigė I. Darkintis. - Dar turime daug žaidėjų, kurie negalėjo šią savaitę padėti rinktinei, bet tie, kurie gavo progą pasireikšti, savo laiką išnaudojo puikiai".

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškų santykis, taškai):

1.Lietuva 8 7 0 1 284-159 35

2.Latvija 8 6 0 2 212-124 29

3.Kipras 8 3 0 5 133-193 13

4.Andora 7 3 0 4 111-183 13

5.Vengrija 7 0 0 7 104-185 4.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)