Patvirtinta, kad dalyvaus 12 rinktinių po 12 sportininkų tiek vyrų, tiek ir moterų grupėse. Visas patekimo kelias į žaidynes suskirstytas į tris etapus. IRB prezidentas Bernardas Lapassetas pasidžiaugė, kad tapo aiškus visas patekimo į Rio ciklas, kad jame dalyvaus šeimininkė Brazilija, o galimybe patekti į olimpines žaidynes turės kiekviena rinktinė.

Keturios vietos atiteks pasaulio regbio-7 serijos varžybų lyderiams, t.y., toms ekipoms, kurios po devynių turų užims pirmas keturias vietas. Tai paaiškės 2015 metų gegužės mėnesį.

Dar šešios vietos atiteks geografiniu principu vyksiančiuose turnyruose. Po vieną vietą atiteks Afrikos, Azijos, Europos, Šiaurės Amerikos ir Karibų, Okeanijos bei Pietų Amerikos regionų nugalėtojams. Ekipos paaiškės iki 2015 metų gruodžio mėnesio.

Dar viena vieta atiteks specialaus turnyro nugalėtojui. Jame dalyvaus 16 rinktinių, atrinktų pagal visų šešių regionų reitingus 2015 metais, t.y., iš Afrikos bus pakviestos 3 stipriausios komandos, iš Azijos - 3, iš Europos – 4, iš Šiaurės Amerikos ir Karibų – 2, iš Okeanijos - 2 bei iš Pietų Amerikos - 2. Nugalėtoja bus išaiškinta prieš pas olimpines žaidynes.

Tos ekipos, kurios jau bus užsitikrinę vietą olimpinėse žaidynėse pagal pasaulio regbio-7 serijos varžybas nedalyvaus regionų varžybose, o tos, kurios laimės regionų varžybas, nedalyvaus specialiame turnyre 2016 metais. Didžioji Britanija turės vieną bendrą komandą.

Vertinant pagal šios dienos užimamas vyrų regbio-7 komandų pozicijas, Europos atstovai 2016 metų olimpinėse žaidynėse būtų: Didžioji Britanija ir Prancūzija, o realiausia kandidatė iškovoti papildomą vietą specialiame turnyre būtų Rusija. Įdomu, kad šios trys komandos yra realiausios pretendentės iškovoti vietas ir moterų regbio-7 varžybose Rio.

Lietuvos regbio-7 rinktinė turės įdėti daug pastangų, kad patektų į olimpines žaidynes.

„Aišku, kad mūsų rinktinė turės iškovoti pirmą vietą šiais metais vyksiančiame Europos regbio-7 A divizione, kad pakiltų aukščiau ir kovotų su stipriausiomis Europos ekipomis. Taip, šiandien jos atrodo bauginančiai, tačiau prisiminus, kad Lietuvos rinktinė dar neseniai buvo Europos elite, tikslas atrodo įveikiamas. Viskas priklausys nuo įdėto darbo ir dalelės sėkmės, be kurios sporte nebūna didžiųjų pergalių“, - įsitikinęs Lietuvos regbio federacijos (LRF) prezidentas Rytis Davidovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)