Lietuviai labai aktyviai pradėjo rungtynes ir per pirmąsias dvi minutes neleido varžovams nė karto pačiupinėti kamuolį. Lietuvių užsivedimas buvo vainikuotas rezultatyvia Donato Vilimavičiaus ataka, po kurios mūsiškiai pirmavo 5:0.

Vėliau Rusijos rinktinė pasinaudojo Lietuvos regbininkų klaidomis ginantis ir surengė dvi rezultatyvias atakas bei išsiveržė į priekį.

Atkakliame antrame kėlinyje lietuviai turėjo progą išlyginti rezultatą, bet likus keliems metrams iki įskaitinio ploto prarado kamuolį.

Antrame mače Lietuvos regbio-7 rinktinė išgyveno tikrą trilerį ir išplėšė lygiąsias 12:12 (5:0) su Gruzijos komanda.

Lietuviai, kaip ir pirmajame susitikime su Rusija, sėkmingiau pradėjo rungtynes ir pirmieji išsiveržė į priekį – 5:0. Rezultatyviai ataką užbaigė Domantas Bagužis.

Antrame kėlinyje vyko kieta kova, kurioje sėkmingiau pasirodė Gruzijos regbininkai. Jie surengė dvi rezultatyvias atakas ir išsiveržė į priekį 12:5. Paskutinėmis rungtynių sekundėmis lenkai priartėjo prie pat lietuvių įskaitinio ploto ir atrodė, kad mačo laimėtojas jau aiškus, bet Lietuvos rinktinė sugebėjo perimti kamuolį, o jaunasis Arnas Urbonas perbėgo per visą aikštę ir prispaudė kamuolį varžovų įskaitiniame plote.

Donatas Vilimavičius pataikė realizacijos smūgį ir rungtynėse baigėsi kovingomis lygiosiomis 12:12.

Lietuvos rinktinė nusileido olimpinių žaidynių dalyvei

Trečiose A grupės rungtynėse lietuviai 0:22 (0:5) pralaimėjo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse dalyvausiančiai Ispanijos komandai.

Lietuviai grupėje užėmė ketvirtą vietą ir sekmadienį žais dėl 9-12 vietų.

Į ketvirtfinalį pateko po dvi stipriausias trijų grupių ekipas ir dar dvi geriausios trečiąsias vietas užimsiančios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)