Slovėnų komanda susitiko su Reino „Neckar–Lowen“ ekipa ir paskutinėmis rungtynių sekundėmis turėjo pripažinti galingos vokiečių komandos pranašumą 31:30 (16:15). „Pivovarna Laško“ klube rezultatyviausias šiose rungtynėse su 8 įvarčiais buvo Miha Zarabecas, o lietuvio sąskaitoje 3 taiklūs metimai į vokiečių vartus. Kitas rungtynes P. Babarskas su komanda žais spalio 9 dieną su HC „Vardar“ ekipa.

Vieno įvarčio skirtumu čempionų lygoje krito ir kito lietuvio Jono Truchanovičiaus atstovaujamas „Montpellier“ klubas. Permainingose ir atkakliose rungtynėse prancūzams pavyko atsitiesti po prastai sužaisto pirmo rungtynių kėlinio, tačiau pergalei to neužteko. „Montpellier“ ekipa turėjo pripažinti ispanų La Rojos „Naturhouse“ klubo pranašumą 30:31 (12:15). Mathieu Grebille buvo rezultatyviausias prancūzų gretose su 8 įvarčiais, J. Truchanovičius šiame susitikime pasižymėjo 3 kartus. Trečiame ture „Montpellier“ surems ginklus su kol kas paskutinę vietą grupėje užimančia norvegų „Elverum Handball“ ekipa.

Geriausiai iš lietuvių čempionų lygoje šią savaitę pasirodė Aidenas Malašinskas, tačiau ir jo komandai pergalės iškovoti nepavyko. Zaporožės „Motor“ surėmė ginklus su galinga rumunų Bukarešto „Dinamo“ ekipa, kuri šventė pergalę rezultatu 35:31 (15:13). A. Malašinskas draskė varžovų vartų tinklą tiksliais metimais ir pasižymėjo net 7 kartus, už jį rezultatyviau ukrainiečių gretose žaidė tik Igoris Soroka, pelnęs 8 įvarčius. Spalio 9 dieną „Motor“ rankininkai savo aikštėje rungtyniaus su danų Holstebro „TTH“ekipa.

„Montpellier“ nesisekė ir vietos fronte

Kaip ir Čempionų lygoje, taip ir vietos čempionate, Fortūna nusprendė atsukti nugarą J. Truchanovičiaus atstovaujamai „Montpellier“ ekipai. Antro turo rungtynėse ambicingoji „Montpellier“ išvykoje rungtyniavo su „Ivry“ klubu, kuris pirmame ture buvo patyręs pralaimėjimą „Nimes“ ekipai. Likus rungtyniauti kiek daugiau nei 2 minutes „Montpellier“ dar turėjo 1 įvarčio pranašumą (29:28), tačiau per likusį laiką pasižymėti nesugebėjo, o „Ivry“ rankininkai atsakė dviem tiksliomis atakomis. Galutinis rungtynių rezultatas 30:29 „Ivry“ naudai. Lietuvis šiose rungtynėse du kartus metė į vartus ir vienas jo metimas pasiekė tikslą. Kitą susitikimą „Montpellier“ žais namuose su „Cesson–Rennes“ rankininkais.

Tuo metu antroje Prancūzijos lygoje žaidžiančių Vaidoto Groso ir vartininko Viliaus Rašimo atstovaujamos ekipos šventė pergales. V. Rašimas su „Limoges“ minimaliu skirtumu 27:26 palaužė „Gratien“ ekipą, o V. Grosas su „Istres“ nepaliko vilčių „Billere“ rankininkams (26:22). Lietruviui šiose rungtynėse įvarčių pelnyti nepavyko.

Vokietijoje ir toliau šlubuoja „Coburg“ su R. Kirveliavičiumi

Penktą pralaimėjimą iš šešių rungtynių Vokietijoje patyrė Romo Kirveliavičiaus atstovaujamas „Coburg“ klubas. Šį kartą jų skriaudikais tapo „Stuttgarto“ ekipa. Nors rungtynės klostėsi gana atkakliai pabaigą geriau sužaidę „Stuttgarto“ rankininkai išplėšė pergalę 26:23. Lietuvis šiose rungtynėse į vartus atakavo 6 kartus, du jo mėginimai buvo tikslūs. Galimybę reabilituotis „Coburg“ turės spalio 5 dieną rungtynėse su HSG „Wetzlar“ rankininkais. Šiuo metu po penkių turų „Coburg“ yra priešpaskutinėje turnyrinės lentelės vietoje, lenkdami tik HBW „Balingen– eilstetten“ klubą.

Aantroje Vokietijos lygoje žaidžianti Gerdo Babarsko atstovaujama „Bietigheimo“ ekipa ir toliau žygiuoja pergalingai. Jau šeštas iš eilės rungtynes laimėję vienvaldžiai lygos lyderiai šį kartą susitvarkė ir su „Saarlous“ klubo pasipriešinimu. „Bietighem“ klubas pergalę šventė rezultatu 32:28, o G. Babarskas prie jos prisidėjo net 5 pelnytais įvarčiais. Kitas rungtynes klubas žais spalio 9 dieną su TSG „Lu–Friesenheim“ ekipa.

Austrijoje puikus B. Petreiko žaidimas ekipos neišgelbėjo

Beno Petreikio atstovaujama Leobeno „Union“ ir toliau nesugeba įeiti į pergalių kelią pajėgiausioje Austrijos lygoje. Šį kartą „Union“ rankininkai nusileido „Bruck“ ekipai rezultatu 25:32. Galima pasidžiaugti tuo, jog Benas Petreikis buvo rezultatyviausias savo ekipoje, iš viso pelnydamas net 9 įvarčius.

Daugirdo Dilio atstovaujam „Alpla“ ekipa ir Vytautas Žiūra su „Fiwers“ komanda santykius aiškinosi tarpusavyje. Šį kartą sėkmė lydėjo D. Dilį su klubu, kurie ir toliau lygoje lieka be pralaimėjimų. Galutinis rungtynių rezultatas 37:30. Daugirdas Dilys šiose rungtynėse aikštėje nepasirodė, O V. Žiūra į lygos lyderių vartus kamuolį tiksliai metė du kartus.

Penkto turo rungtynes antrojoje Austrijos lygoje žaidė visas desantas mūsų šalies rankininkų. Augusto Strazdo „Falkensteiner“ nugalėjo „Erste Bank“ 26:29, A. Strazdas prie pergalės prisidėjo 3 įvarčiais. Gyčio Šmantausko „TDE Group“ nusileido „Remus“ ekipai 24:28, lietuvo sąskaitoje 4 pelnyti įvarčiai. „Tirol“ rankinio klubas, kuriame žaidžia Mindaugas Andriuška ir Aistis Pažemeckas, palaužė „Karnten“ rankininkus 28:27.

Rumunijoje atsigavimo ženklus rodantis Bukarešto CSM

Kiek netikėtai nesėkmingai sezoną pradėję Bukarešto CSM rankininkai šią savaitę sugebėjo iškovoti pergalę. Praėjusiame ture dramatiškai pralaimėję Bukarešto derbį prieš „Steau“ klubą, CSM šią savaitę susiėmė ir įtikinamai įveikė „Satu Mare“ ekipą. Rolandas Bernatonis prie šios komandos pergalės prisidėjo trimis pelnytais įvarčiais. Po 6 turų Bukarešto CSM savo sąskaitoje turi tik 9 iškovotus taškus.

Nyderlanduose Zvartermerio „Hurry up“ pergalių serija, Portugalijoje P. Orlovskio klubo nesėkmė

Dvi pergales per praėjusią savaitę Nyderlanduose iškovojo „JMS/Hurry Up“ ekipa, kuri savo gretose turi du lietuvius Vaidą Trainavičių ir Tomą Bernatavičių. Zvartermerio rankininkai sugebėjo nesunkiai įveikti Antverpeno „Sasja“ 25:33 ir išplėšti pergalę prieš „Kras“ rankininkus 31:28. Pastarosiose rungtynėse Tomas Bernatavičius ir vėl buvo nesustabdomas, jo sąskaitoje 10 pelnytų įvarčių, V. Trainavičius prie pergalės prisidėjo 3 tiksliais metimais.

Portugalijoje Pauliui Orlovskiui pavyko pasižymėti vienu pelnytu įvarčiu, tačiau jo atstovaujama „Horta“ ekipa turėjo pripažinti Lisabonos „Benfica“ pranašumą rezultatu 30:29. Po šešių turų lietuvaičio komanda turi iškovojusi dvi pergales ir yra patyrusi keturis pralaimėjimus.

Suomijoje ir toliau pergales skina Riihimaki „Cocks“ klubas, kurį treniruoja Gintaras Savukynas

Gintaras Savukynas ir Baltijos rankinio lygose rungtyniaujanti Riihimaki „Cocks“ ekipa skina vieną pergalę po kitos. Kol kas visos keturios šios ekipos rungtynės nacionalinėje lygoje baigėsi įtikinamomis pergalėmis. Paskutine Riihimaki „Cocks“ auka tapo „Atlaas Vantaa“ ekipa, kurią „Cocks“ sutriuškino rezultatu 33:19. Baltijos lygos pirmenybėse, praėjusių metų čempionai, pirmuosiuose turuose nuskriaudė lietuviškus klubus. „Cocks“ 33:19 nepaliko vilčių „Šviesai“ ir 33:24 nugalėjo Kauno „Granito–Kario“ rankininkus.

Islandijoje, Lenkijoje ir Šveicarijoje „lietuviškų“ klubų pergalės

Pralaimėjimų seriją Islandijoje pagaliau nutraukė „Akureyri“ klubo rankininkai, kurie sugebėjo įveikti „Selfoss“ ekipą rezultatu 32:29. Šiose rungtynėse vėl žibėjo lietuvių Karolio Stropaus ir Mindaugo Dumčiaus tandemas, Mindaugas pelnė 5 įvarčius, Karolis prie pergalės prisidėjo 4 tiksliais metimais.

Dar vieną pergalę nacionalinėse Lenkijos pirmenybėse iškovojo Mindaugas Tarcijonas ir Opolės „Gwardia“ klubas. Šį kartą jie susidorojo su Mielece „Stal“ ekipa ir įveikė ją rezultatu 31:23. Lietuviui įvarčių pelnyti nepavyko.

Taurės rungtynes Šveicarijoje praėjusią savaitę žaidė Arūno Vaškevičiaus atstovaujama „Pfadi“ ekipa. Jie savo varžovus „Mohlin“ rankininkus nugalėjo rezultatu 25:21.