Sekmadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusį mačą stebėjo apie 1 tūkst. aistruolių. Pirmąsias rungtynes Turkijoje lietuviai taip pat laimėjo – 23:20.

Pirmasis kėlinys prasidėjo puikiu abiejų rinktinių puolimu. Keliuose epizoduose puikiai sužaidė mūsiškių vartininkas Arūnas Vaškevičius. Beveik įpusėjus pirmajam kėliniui aikštelėje prasiveržė pirmosios emocijos – po šiurkščios turkų pražangos įvyko nedidelis susistumdymas. Po šio epizodo lietuviai itin suaktyvino gynybą ir įgijo penkių įvarčių persvarą (12:7).

Mūsiškiai ir likusį pirmosios rungtynių dalies laiką išliko priekyje per saugų atstumą ir pabaigė kėlinį pirmaudami 18:13.

Antrąjį kėlinį geriau pradėjo mūsų šalies rankininkai ir įgijo rekordinę septynių įvarčių persvarą, tačiau turkai greitai pabudo ir sumažino atsilikimą (23:20). Pajutę į nugarą kvėpuojančius varžovus lietuviai atsakė savo spurtu (30:22). Itin gražų įvartį, permetęs kamuolį per nugarą, greitame puolime pelnė Augustas Strazdas. Likusi rungtynių dalis jau nekėlė didesnių klausimų ir Lietuvos vyrų rankinio rinktinė šventė įtikinamą pergalę 32:26.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju Lietuvių gretose išrinktas Vaidotas Grosas.

Primename, kad Lietuvos vyrų rankinio rinktinė atrankos grupėje šventė 4 pergales, po kartą sužaidė lygiosiomis ir pralaimėjo.

Atkrintamosios varžybos dėl patekimo į 2015 metų pasaulio vyrų rankinio čempionatą bus žaidžiamos birželio 7-15 dienomis. 24-asis planetos vyrų rankinio čempionatas vyks 2015 metų sausio 17 – vasario 1 dienomis Katare.

G. Savukynas: potencialo dar tikrai turime

Po rungtynių vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas džiaugėsi, kad nors pats mačas jau nieko nelėmė, lietuviai tinkamai nusiteikė jam ir šventė pergalę: „Šios rungtynės įtakos neturėjo, šeštadienį tapo aišku, kad būsime pirmi. Vyrai vistiek nusiteikė tinkamai ir tas labai džiugina. Mūsų komandai tai buvo svarbios rungtynės tuo atžvilgiu, kad turime nemažą kiekį jaunų žaidėjų, kurie šiandien nusiėmė tą įtampą ir geriau realizavo save aikštelėje“.

Pasako jo, jauniems žaidėjams nėra lengva ir paprasta žaisti kokybiškai tik patekus į nacionalinę rinktinę. Jis gyrė juos už kruopštų darbą ir nurodymų klausymą. Naudingiausias lietuvių rungtynių žaidėjas V. Grosas sakė, kad komanda neskirsto rungtynių į svarbias ar nesvarbias, o laimėti namie buvo privaloma.

„Paskutinės rungtynės šiame etape, norėjome reabilituotis po pralaimėjimo Gruzijoje. Buvo eilinės rungtynės, kurias norėjome ir privalėjome laimėti namie. Neskirstome jų į svarbias ar nesvarbias. Malonu, kad pavyko jas taip sužaisti“, – sakė V. Grosas.

Dabar lietuviai stebės sausio 26 d. prasidėsiantį Europos čempionatą, po kurio paaiškės tolimesni mūsiškių varžovai atrankoje.

G. Savukynas prieš laukiančia tolimesnę atranką į pasaulio čempionatą vylėsi, kad vasarą pavyks suburti dar galingesnę rinktinę su tais žaidėjais, kurių šioje atrankoje nebuvo: „Potencialo dar tikrai turime. Nežiūrint į sėkmingą grupės varžybų užbaigimą, kai kurias pozicijas reikia stiprinti. Kai kurių žaidėjų trūksta, jie būtų pagelbėję. Manau, kad vasarą turėsime dar stipresnę rinktinę, su tais žaidėjais, kurių dabar nebuvo“.

Galutinė 2015 metų pasaulio rankinio čempionato Europos zonos pirmosios atrankos grupės turnyro lentelė:

1.Lietuva6411145:1329
2.Gruzija6303149:1566
3.Suomija6214143:1395
4.Turkija6204146:1564

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)