E. Zavadskytė - vienintelė jau šeštų tarptautinių ištvermės jojimo varžybų Estijoje dalyvė iš Lietuvos. Kiti raiteliai atvyko iš Suomijos, Rusijos ir Estijos bei varžėsi 160, 120 ir 80 km distancijose.

Svarbias pareigas šiose varžybose užėmė dar du lietuviai. Vyriausiuoju teisėju (President Ground Jury) buvo 4 tarptautinės kategorijos ištvermės jojimo teisėjas Gintaras Oliškevičius, o Tarptautinės žirginio sporto federacijos (FEI) deleguotas 4 veterinarijos gydytojas (FEI Vet. Delegate) buvo Vidmantas Staškevičius. Kiti oficialios žiuri komandos nariai buvo iš Švedijos, Indijos ir Lenkijos.

„Ištvermės jojimo varžybos reikalauja gero pasirengimo, strategijos ir nuovokumo“, - patirtimi dalijosi ištvermės jojimo tarptautinių ir nacionalinių prizinių vietų laimėtojas ir treneris Vytautas Martinavičius.

Ištvermės jojimo varžybose svarbiausias vaidmuo tenka žirgo sveikatai. Varžybų trasa padalijama į atkarpas, kurias įveikus, tikrinamas žirgų pulsas, dehitratacijos lygis, kvėpavimas, apžiūrima, ar nėra traumų. Svarbiausia yra žirgo būklė – varžybas tęsia ir užbaigia tik reikalavimus atitinkantys žirgai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)