Lietuvai atstovaus visi lėktuvų „JAK-52“ pilotai, kurie iškovojo medalius akrobatinio skraidymo Baltijos taurės varžybose paskutinėmis vasaros dienomis Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome. Tai Viktoras Kurbedis, Žilvinas Lidžius ir Aurimas Bezaras.

Taip pat į komandos sudėtį įtrauktas Eltonas Meleckis, kurio skrydžių patirtis rusų gamybos sportiniais lėktuvais yra bene pati didžiausia.

Pereinamosios kategorijos pilotų rungtyse Lietuvai atstovaus vienintelis Šarūnas Staniulis, skrisiantis lėktuvu „Extra 300 L“.

Pasak pranešimo, egzotiškoje šalyje surengtas čempionatas ypatingas tuo, kad jame susirungs dviejų kategorijų pasaulio pilotai. Tai yra pagal tą pačią programą, bet atskiroje įskaitoje varžysis lėktuvų „JAK-52“ klasės atstovai ir pereinamosios (Intermediate) kategorijos pilotai, skrisiantys įvairių tipų lėktuvais.

Planetos pirmenybėse iš viso dalyvaus 58 lakūnai sportininkai iš 16 šalių. Lietuvių „JAK-52“ lėktuvų komandos pagrindiniais varžovais bus Rusijos atstovai. Tikimasi, kad septynių teisėjų vertinimas nenuvils, kadangi į jų sudėtį neįtraukti būtent rusai. Lietuvos teisėjui Algiui Orlickui čempionate talkins Violeta Gedminaitė bei Irma Jančiukienė.

Afrikos žemyno dangaus skliaute daugelis pilotų negalės išraižyti gražiausios savo programos, o ir parodyti geriausio sportinio rezultato vien todėl, kad skraidys išsinuomotais lėktuvais.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)