Dėl olimpinio kelialapio Lietuvai ir tarpusavyje kovojančios Ieva Serapinaitė ir Gintarė Venčkauskaitė šioje rungtyje pasirodė puikiai. I. Serapinaitė laimėjo 24 dvikovas iš 35 ir užėmė trečiąją vietą (244 taškai). Geriau už vilnietę sekėsi tik latvei Jelenai Rublevskai (26 laimėtos kovos; 256 taškai) ir 2015 metų pasaulio čempionei vokietei Lenai Schoneborn (25; 250).

G. Venčkauskaitė laimėjo 21 dvikovą ir su ruse Anna Buriak pasidalino 7-8 vietas. Kaunietės sąskaitoje po pirmosios varžybų dienos – 226 taškai.

Penktadienį penkiakovininkės tęs finalo kovas – dalyvaus plaukimo, papildomame fechtavimosi etapuose, jos ir bėgs bei šaudys. I. Serapinaitė plaukia greičiau už visas kitas pirmaujančios grupės sportininkes, tad po dviejų rungčių gali žengti pirma.

Vyrų fechtavimosi rungtyje Justinui Kinderiui taip gerai pasirodyti nepavyko. Lietuvis laimėjo 18 dvikovų (208) ir su visa grupe sportininkų pasidalino 14-21 vietas. Pirmuoju vyrų varžybų lyderiu tapo kinas Jianli Guo (24; 244), truputį lenkiantis vokietį Christianą Zillekensą (22; 232) ir egiptiečius Amro El Geziry bei Yasserą Hefny (po 21; 226).

Vyrai šiandien ilsėsis, o kovą dėl taurės tęs šeštadienį.

2015 metų pasaulio taurės laimėtoja Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė nusprendė šių metų finalą praleisti ir netrikdyti pasirengimo olimpinės žaidynėms ciklo skrydžiais per Atlantą. Būtent pergalė 2015-ųjų finale Londono olimpinei čempionei ir užtikrino teisę ginti titulą Rio de Žaneire.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)