Pirmasis Lietuvos vyrų rinktinės susitikimas šeštadienio rytą nieko gero nežadėjo – Lenkijos tinklinio žvaigždės, viena pajėgiausių paplūdimio tinklininkų porų pasaulyje Gžegožas Fijalekas ir Mariušas Prudelis nepasigailėjo Andriaus Gaidžio ir Pauliaus Matulio, nugalėdami juos 2:0 (21:11, 21:7). Kur kas didesnė intriga atsirado pirmai šeimininkų porai Arnui Rumševičiui su Luku Každailiu žaidžiant prieš Michalą Kazdiolą ir Jakubą Szalankiewiczių – jaunieji Lietuvos tinklininkai užtikrintai pirmavo visą pirmą setą, tačiau jo pabaigoje sustojo, leido varžovams pelnyti 4 iš eilės taškus ir pralaimėjo 19:21. Po šios nesėkmės vaikinai nebeatsigavo ir Lenkijos atstovai šventė pergalę 2:0 (21:19, 21:12), o bendras rinktinių tarpusavio rezultatas tapo 2:0 svečių naudai.

Po rungtynių Andrius Gaidys kalbėjo: „Mes su pirma Lenkijos pora esame visiškai skirtingame lygyje, tačiau aš džiaugiuosi su jais sužaidęs. Dabar mes kur kas aiškiau matome, ko mums trūksta, kuriuose elementuose lenkai yra pranašesni, žinome ką mums reikia tobulinti. Šį sezoną su Pauliumi ketiname dalyvauti visuose įmanomuose tarptautiniuose turnyruose, tad manau po kurio laiko jūs mus išvysite žaidžiančius kitokį tinklinį“.

Daugiau šansų nugalėti savo pirmąją varžovų rinktinę turėjo Lietuvos tinklininkės. Nors pirmą mačą prieš slovakes Nataliją Dubovcovą ir Dominiką Nestarcovą apylygėje kovoje Karolė Virbickaitė ir Vytenė Vitkauskaitė pralaimėjo 0:2 (15:21, 18:21), tačiau tarpusavio susitikimų rezultatą išlygino Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė, nesunkiai nugalėdamos antrą Slovakijos porą Lubicą Siposovą ir Lucią Behunovą 2:0 (21:11, 21:15). Visgi lemiamame trečiame mače patyrusios svečių lyderės N. Dubovcova ir D. Nestarcova, patenkančios į geriausių pasaulio paplūdimio tinklininkių penkioliktuką, nugalėjo I. Dumbauskaitę ir M. Povilaitytę 2:0 (21:16, 21:15), o Slovakijos rinktinė šventė pergalę prieš Lietuvą rezultatu 2:1.

Šeštadienio pavakarę Lietuvos vyrų ir moterų rinktinės lemiamoje išlikimo kovoje susitiko su taip pat pirmuosius susitikimus pralaimėjusiomis Serbijos rinktinėmis. Antrasis pralaimėjimas abiems rinktinėms reikštų paskutinę 4 vietą turnyre ir pasitraukimą iš tolimesnių Taurės etapų.

Pirmame mače Andrius Gaidys ir Paulius Matulis 0:2 (19:21, 16:21) nusileido pirmai Serbijos porai Stefanui Bastai ir Rasko Jovavovic ir Lietuvos vyrų rinktinės likimas pakibo ant plauko. Tačiau situaciją pataisė Arnas Rumševičius su Luku Každailiu, 2:0 (21:17, 21:18) įveikę Marko Galesevą ir Lazarą Kolaricių 2:0 (21:17, 21:18). Lemiamame trečiame sete, triukšmingai palaikomi sausakimšos „Crefit24 arenos“ sirgalių, Lietuvos rinktinės lyderiai įveikė ir Stefaną Bastą su Rasko Jovanoviciumi 2:0 (21:16, 21:17), tokiu būdu užtikrindami Lietuvai teisę žaisti ketvirtame Kontinentinės taurės etape.

Panašus scenarijus susiklostė ir Lietuvos moterų rinktinei. Pirmame mače serbės Marija Milosevic ir Svetlana Simic nuolatos ženkliai pirmavo prieš Ievą Dumbauskaitę ir Moniką Povilaitytę, tačiau lietuvės pademonstravo čempionių charakterius, fantastiškai sužaisdamos setų pabaigas. Antrame sete Lietuvos atstovės atsilikinėjo 1:6, vėliau serbės pirmavo net 19:14 ir joms iki pergalės sete trūko vos 2 taškų. Tačiau I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė pelnė visą seriją taškų iš eilės ir šventė neįtikėtiną pergalę 2:0 (23:21, 22:20). Vėliau Vytenė Vitkauskaitė ir Karolė Virbickaitė 0:2 (17:21, 20:22) nusileido Marijai Matic ir Aleksandrai Aleksic, todėl Lietuvos rinktinės lyderėms dar kartą teko stoti į kovą su Serbijos komanda. Lemiamame trečiame mače prieš I. Dumbauskaitę ir M. Povilaitytę serbų treneris nusprendė išleisti tą pačią joms daug bėdų pridariusią komandą – Mariją Milosevic ir Svetlaną Simic. Šį kartą labai užtikrintai žaidusios lietuvės Serbijos porai nepaliko jokių vilčių, nesunkiai jas nugalėdamos 2:0 (21:17, 21:15).

Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė po rungtynių tryško džiaugsmu: „Labai smagiai pažaidėme su serbėmis, buvome visiškai atsipalaidavę, mėgavomės žaidimu, nuolat šypsojomės ir juokavome. Pirmame mače labai jaudinomės, buvome įsitempę, dėl to taip sunkiai ir sekėsi. Tačiau po jo mūsų treneris rado tinkamų žodžių, kaip mus nuraminti ir į aikštelę išbėgome visai kitaip nusiteikę“.

Sekmadienį Lietuvos vyrų ir moterų paplūdimio tinklinio rinktinių laukia kova dėl 2 vietos Kontinentinės taurės III etapo varžybose. Vyrai žais su Lenkijos – Estijos susitikimo pralaimėtojais, o moterys – su Čekijos arba Slovakijos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)