Po gautų pamokų rungtynėse su pasaulio vicečempione Pietų Afrikos Respublikos (PAR) rinktine (0:45), Lietuvos regbininkai paskutinę turnyro dieną 28:0 nugalėjo „Fiamme Oro“ (Italija) ekipą, bet 7:14 nusileido Italijos rinktinei.

„Šis turnyras buvo tikrai aukštesnio lygio nei tas, kuriame žaidėme gegužės mėnesį Prancūzijoje. Pirmos aštuonios komandos būtų labai konkurencingos ir pretenduotų į aukštas vietas „Grand Prix“ čempionate. Žinoma, rungtynės su PAR buvo ypatingos, nes prieš tokią komandą lietuviams dar nebuvo tekę žaisti. Geras jausmas žaisti prieš tokius žaidėjus kaip Branco du Preezas ar Werneris Kokas“, - įspūdžiais dalijosi Lietuvos rinktinės žaidėjas Domantas Tautkus.

Lietuvos regbininkas džiaugėsi, kad lyginant su nesėkmingai susiklosčiusiu pirmu „Grand Prix“ čempionato etapu Maskvoje, lietuvių žaidimas buvo kur kas aktyvesnis.

„Labiausiai pavyko pagerinti veiksmus atakose. Buvome agresyvesni ir vertėme varžovus sunkiau dirbti gynyboje“, - aiškino D. Tautkus.

Turnyro čempione tapo PAR komanda, kuriai atstovavo ir geriausias 2015 metų pasaulio regbio-7 žaidėjas W. Kokas. Finale ji 17:7 nugalėjo Brazilijos rinktinę. Trečią vietą užėmė Europos „Grand Prix“ čempionė Prancūzijos rinktinė.

Liepos mėnesį du paskutiniai Europos čempionato „Grand Prix“ diviziono etapai vyks Ekseteryje (Anglija) ir Gdanske (Lenkija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)