Alytiškės sėkmingiau pradėjo rungtynes ir užtikrintai laimėjo pirmą setą. Antrojo seto pradžioje vaizdais aikštėje nesikeitė ir „Prekyba-Parama“ pirmavo 5-7 įvarčių skirtumu, tačiau kovingumą pademonstravusios ir sėkmingai gynyboje žaidusios jaunosios vilnietės sugebėjo išlyginti rezultatą 24:24.

Visgi tuomet du iš eilės taškus pelnė ir setą laimėjo Alytaus ekipa. Atkakliame trečiajame sete vėl pajėgesnės buvo alytiškės.

Pirmąsias rungtynes šeštadienį „Prekyba-Parama“ laimėjo 3-1 (21:25, 25:10, 26:24, 25:23).

Prieš metus kovoje dėl bronzos alytiškės taip pat du kartus nugalėjo Lietuvos sostinės ekipą.

„Pergalė panaši kaip ir pernai, bet trečiąja vieta esu nepatenkintas. Turėjome žaisti finale. Pusfinalyje mums koją pakišo traumos. Viena iš lyderių turėjo rankos traumą. Jei ne šios problemos, tai žaistume finale“, - po rungtynių kalbėjo Alytaus komandos treneris Kęstutis Pačėsas.

„Pritrūko patirties lemiamais momentais. Alytaus ekipos legionieriais svarbiais epizodais padarė savo darbą. Viena yra žaisti su jaunimo, o kita - su moterimis.

Alytiškės žaidė Baltijos lygoje ir užsigrūdino, o mes Lietuvoje čempionate turėjome tik vieną rimtą varžovą. Dėl to sudėtinga iškart aukštesniame lygyje demonstruoti gerą žaidimą.

Šių metų mažajame finale pasipriešinome alytiškėms gerokai labiau nei pernai, todėl tai parodo, kad merginos tobulėja. Gaila, kad išlaikyti jų neturime galimybių, bet tokia jau trenerės dalia. Vienos išeina, kitos ateina“, - mintimis dalinosi „SM Tauro-Claire-VTC“ trenerė Asta Jansonienė.

Abi komandos sezoną užbaigė nežinioje dėl ateities. Sostinės komandoje kaip ir kasmet žaidžia nemažai abiturienčių, kurios ketina išvykti į užsienį, todėl ekipą komplektuoti teks iš naujo, tuo tarpu Alytaus klubo planus koreguoja nevykdomi miesto pažadai.

„Kitais metais arba kilsime aukštyn, arba visa nedalyvausime. Iš miesto dar negavome nei cento žadėtos paramos“, - pabrėžė K. Pačėsas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)