Tiesa, pirmoje stovykloje nedalyvavo užsienyje rungtyniaujančios lietuvės.

Kaune merginos rinkosi spalio 3-ią dieną ir pagrindinė šalies rinktinė treniravosi kartu iki spalio 9 dienos, tuo tarpu paskutinės dvi treniruočių dienos buvo skirtos rezervinei šalies komandai. Pagrindiniai šios stovyklos tikslai buvo sustiprinti komandos tarpusavio ryšį, patobulinti taktinį pasirengimą ir nušlifuoti žaidimo braižą.

Praėjusį šeštadienį moterų rinktinė sužaidė kontrolines rungtynes su Garliavos vaikinų ekipa. Rinktinės narės aikštėje ne tik nenusileido vyrukams, bet rungtynes dar sugebėjo ir laimėti rezultatu 32:24. Moterų rinktinės gretose rezultatyviausiai rungtyniavo net 8 įvarčius pelniusi Diana Šatkauskaitė, kuri šiuo metu pradeda legionierės karjerą Islandijoje. Po 5 įvarčius nacionalinei komandai pelnė Audinga Kniubaitė, Živilė Jurgutytė ir Marija Gedroit.

Anot rinktinės senbuvės A. Kniubaitės, komanda dar ieško savo žaidimo, tačiau progresas yra juntamas ir susižaidimas su kiekviena diena vis gerėjo.

„Daug darbo įdėjome per treniruotes, kurios buvo sunkios, tačiau efektyvios. Galiu teigti, kad po šios stovyklos tapome tikra komanda. Visos merginos dirba noriai ir stengiasi dėl bendro rezultato. Be abejo dar yra daug tobulintinų vietų, tačiau tikiu, jog atrankos varžyboms spėsime deramai pasiruošti.“

Lietuvos moterų rankinio rinktinė atrankos turnyrą Slovakijoje pradeda lapkričio 25-ą dieną, o mūsų varžovės bus Slovakijos, Graikijos ir Ukrainos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją