A grupėje Lietuvos regbininkės žais su Belgijos, Čekijos ir Suomijos komandomis.

„A grupėje silpnų varžovių nebus. Rudens ir žiemos stovyklose didelis dėmesys buvo skiriamas fizinio pajėgumo ir ištvermės ugdymui, o dabar dirbsime ties kamuolio valdymo technika ir taktikos klausimais. Turėjome teorinę paskaitą, kurioje išdėstyta, kokios taktikos ir disciplinos turime laikytis žaisdami A divizione. Stebėjome varžovių rungtynes, analizavome jų silpnąsias ir stipriąsias puses ir bandėme pritaikyti tai per treniruotes“, - pasakojo Lietuvos rinktinės treneris Donatas Streckis.

Pagal komandų reitingą stipriausios A grupėje yra belgės, toliau rikiuojasi čekės ir suomės. Tik praėjusiais metais į A divizioną patekusioms lietuvėms sutektas žemiausias reitingas.

Lietuvos komandos treneris pripažįsta, kad A divizione laukia gerokai aukštesnio lygio priešininkės nei pernai, todėl būtina turėti tinkamą pasiruošimą.

„Kovo mėnesio pradžioje planuojame mažą turnyrą ir stovyklėlę, o mėnesio pabaigoje vyksime į Čekiją, kur kartu su čekėmis ir lenkėmis turėsime stovyklą. Po jos laukia draugiškas turnyras, kuris leis įvertinti savo fizinį pasirengimą, pamatyti varžovių lygį. Tikimės išanalizuoti savo klaidas. Lietuvos regbio federacija teigiamai žiūri į mūsų pasirengimo procesą ir, esant reikalui, padeda, kuo gali“, - pasakojo D. Streckis.

Belgijos komanda praėjusiais metais žaidė „Grand Prix“ divizione, bet jame užėmė 11-ąją vietą ir iškrito į žemesnę grupę. Čekės A divizione buvo septintos, o suomės - šeštos.

B grupėje žais Švedija, Moldova, Lenkija ir Vengrija, C grupėje - Rumunija, Gruzija, Šveicarija ir Norvegija. Dvi stipriausios čempionato komandos pateks į „Grand Prix“ divizioną, o dvi paskutines vietas užėmusios ekipos iškris į B divizioną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją