Galutinis rungtynių rezultatas neatspindi vykusios nuožmios kovos – dar antrojo kėlinio viduryje rezultatas buvo lygus 25:25, tačiau netrukus kaunietės atitrūko 3 įvarčiais, o galiausiai „Tauras-Vilniaus kolegijos“ rankininkėms pritrūko jėgų priešintis ir jos buvo palaužtos.
 
Nugalėtojas į pergalę vedė Audinga Kniubaitė, įmetusi 9 įvarčius, Dovilė Ilčiukaitė pelnė 7 (2 iš 7 m), Gabija Vidūnaitė – 6 (4), Gintarė Lydekaitė – 6, Simona Kazlauskaitė – 5, Rita Oksaitė – 3, Daiva Butėnaitė ir Greta Burkaitė – po 1 įvartį.

Vilniaus gretose nesustabdoma buvo Greta Kavaliauskaitė, pelniusi net 13 įvarčių (7 iš 7 m), Eglė Burakauskaitė ir Edita Kairytė surinko po 4, Inesa Verbovik ir Ieva Balčiūtė – po 3, Klaudija Šidlauskytė – 2, Ramunė Silko – 1 įvartį.

„Esame labai laimingos, kad iškovojome supertaurę. Džiaugsmas tiesiog liejasi per kraštus, kadangi kova buvo išties sunki ir nuožmi. Nuo to pergalė tik saldesnė“, – iškart po rungtynių džiaugėsi Kauno „ACME-Žalgiris“ ekipos trenerė Aurika Celešienė.

Ji šįkart komandai vadovavo be vyr. trenerio Antano Skarbaliaus. Šis yra išvykęs į Dubline (Airija) vykstantį Europos rankinio federacijos kongresą.

„Susitvarkėme ir be vyr. trenerio. Antrajame kėlinyje buvome patekusios į duobę, tačiau pakeičiau kelias žaidėjas ir gynybos sistemą. Tai pasiteisino. Džiugu, kad radome priešnuodžių prieš pajėgias SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ rankininkes. Manau, kad pergalę lėmė merginų kovingumas, nusiteikimas ir noras. Be to, pasiteisino ir greitų atakų planas“, – džiaugėsi A. Celešienė.

Lietuvos vyrų supertaurę iškovojo LRT taurės laimėtojai Varėnos „Ūlos“ rankininkai, kurie Varėnoje rezultatu 28:26 (11:10) palaužė penkiskart iš eilės Lietuvos čempioną Klaipėdos „Dragūną“.

„Tai naujas Lietuvos rankinio projektas, kai dar sezono pradžioje tarpusavyje susitinka dviejų praėjusio sezono turnyrų nugalėtojai. Tikimės, kad šios rungtynės sukels intrigų ir dar sezono pradžioje sužadins rankinio populiarumą“, – kalbėjo Lietuvos rankinio federacijos generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)