Jų trečioji dvikova prasidėjo abipusėmis atakomis, intriguojančiai ir ganėtinai aštriai. Todėl tik pačiu laiku įsiterpę rungtynių arbitrai V. Mažeika ir M. Gatelis apramino aistras ir užgesino besiplieskiančią ugnį. Vėliau rungtynės vyko normaliu ritmu.

Jau dvikovos septintoje minutėje kauniečių ekipos vyr.treneris A. Skarbalius paprašė minutės pertraukėlės, nes jo netenkino esama padėtis ir žaidėjų veiksmai aikštelėje. Po šios pauzės, iškart žalgirietės pagerino žaidimą ir pakreipė įvykius savo naudai. Jos 18-tą dvikovos minutę jau įgijo keturių įvarčių persvarą, o pirmąją rungtynių dalį baigė su 6 įvarčių „kraičiu“ – 18:12.

Kaip informavo dvikovos inspektorius Grigorijus Gutermanas antroje mačo dalyje galutinai išryškėjo kauniečių geresnis fizinis bei techninis pranašumas, kurios laimėjo susitikimą gana ryškia vienuolikos įvarčių persvara 41:30 (18:12).

Vilniečių tarpe rezultatyviai rungtyniavo Greta Kavaliauskaitė (13 įv.) ir Inesa Verbovik su Klaudija Šidlauskytė, pelniusios po 6įvarčius.

Kauniečių gretose pasižymėjo Gabija Vidūnaitė (8 įv.) ir Audinga Kniubaitė (6 įv.).

„Jaunosios vilnietės antroje rungtynių pusėje pavargo ir jau nesugebėjo rimčiau pasipriešinti vyresnėms bei labiau patyrusioms kaunietėms. Dar nepasibaigus susitikimui buvo aišku kas nugalės“,– sakė dvikovos inspektorius Grigorijus Gutermanas.

Nemažiau intriguojančios rungtynės buvo Šiauliuose, kur vietos SM „Dubysa-HC Urtvida“ susitiko su Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ komanda. Vėl gi, jų pirmasis tarpusavio mačas prieš tris mėnesius vykęs Garliavoje buvo pasibaigęs taikiai – 36:36 (19:17). Tiesa, vėliau garliaviškės jau nepaliko jokių vilčių jų antroje tarpusavio dvikovoje, bet tikėtis lengvos pergalės trečiame susitikime Šiauliuose buvo naivoka.

Taip ir atsitiko. Dvikova buvo lygi ir atkakli.Tik susitikimo pabaigoje pavyko Garliavos rankininkėms palaužti inirtingai besipriešininančias šaulietes santykiu 40:35 (17:19).

SM „Dubysa – HC Urtvida“ komandai net 17 taiklių metimų atliko Kamilė Bušaitė, 9 – Urtė Mockevičiūtė.

HC „Garliava SM-CASCADA“ kolektyvui 13 rezultatyvių atakų užbaigė Diana Šatkauskaitė ir 7 – Daiva Būtėnaitė.

Pasak rungtynių inspektoriaus Sigito Norvilo dvikova buvo apylygė, bet ilgą laiką pirmavo SM „Dubysa – HC Urtvida“ komanda. Jos laimėjo kėlinį dviejų įvarčių persvara ir sėkmingai kovėsi antrame kėlinyje iki 55-tos rungtynių minutės, kuomet rezultatas dar buvo lygus -33:33. Bet likusią penkių minučių atkarpą šeimininkės pralaimėjo 2:7 ir tuo pačiu rungtynes.

„Šioje dvikovoje komandos daugiau dėmesio skyrė atakai nei savo vartų apsaugai. Kova vyko pagal principą kas daugiau įmes,tas ir laimės. Todėl ir buvo iš viso pasiekti net 75 įvarčiai“,– po susitikimo rungtynių eigą komentavo varžybų inspektorius Sigitas Norvilas.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai taškai):

1.Kauno „ACME-Žalgiris“10910371:29419
2.Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“11812382:34115
3.Kauno raj. HC „Garliava SM-CASCADA“11515379:36511
4.Vilniaus „LEU Šviesa-Eglė“10208301:3524
5.Šiaulių SM „Dubysa-Urtvida“10118301:3823

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)