Šiaulių SM „Dubysa-Salve“ namuose įveikė Klaipėdos „Dragūną-Viesulą“ minimalia persvara 29:28 (11:17).

Dramatiškoje dvikovoje nugalėtojoms 8 įvarčius pelnė Goda Tuomaitė, Deimantė Pupšytė įmetė 7, Urtė Mockevičiūtė - 6, Ramunė Poškutė - 3, Kornelija Stankūnaitė ir Rūta Abramauskaitė - po 2, o Vaida Repečkienė - 1 įvartį.

Klaipėdos ekipoje kaip įprasta pasižymėjo Brigita Ivanauskaitė, pelniusi 13 įvarčių, jos sesuo Roberta Ivanauskaitė pataikė 6 kartus, Fausta Abrutytė – 5, o Dovilė Mižutytė ir Deimantė Briedytė po 2.

„Rungtynes reikia suskirstyti į dvi skirtingas dalis. Pirmame kėlinyje gana ryškią persvarą ir iniciatyvą turėjo viešnios iš Klaipėdos, kurios pirmavo net 17:11. Tuo tarpu antroje susitikimo pusėje jau dvikovos vairą į savo rankas perėmė Šiaulių ekipa. Ji ne tik panaikino didelį atsilikimą, bet rungtynių pabaigoje tiesiog išplėšė pergalę minimalia vieno įvarčio persvara – 29:28.

Reikia priminti, kad šio etapo varžybos vyksta pagal taurės turnyro principą, tai yra nugalėtojos paaiškės po dviejų tarpusavio susitikimų. Todėl atsakoma dvikova, kuri numatyta balandžio 20 d. uostamiestyje, bus iš tiesų intriguojanti bei įdomi“, - po rungtynių Šiauliuose sakė susitikimo inspektorius ir moterų lygos direktorius Grigorijus Gutermnas.

Šios poros nugalėtojas čempionato pusfinalyje susitiks su Kauno „ACME-Žalgiriu“, o Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ susigrums su Vilniaus LEU „Šviesa-Egle“. Pusfinalyje kovos vyks iki dviejų pergalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)