Vilniečių ekipoje rezultatyviausiai rungtyniavo Rasa Mikalonytė (9 įvarčiai), Indrė Norvilytė (7), Rita Repečkaitė (6) ir Deimantė Lengvenytė (5).

Kauniečių tarpe taikliausios buvo Audinga Kniubaitė (12), Simona Kazlauskaitė (10), Gintarė Lydekaitė (9) ir Gabija Vidūnaitė (8).

„Kaunietės varžoves pranoko visose srityse ir buvo geresnės visose pozicijose. Jau dvikovos pradžioje žalgirietės vilnietes pasiuntė į nokdauną, šeštą minutę pirmaudamos 7:0. Vėliau jos tik didino skirtumą ir nugalėjo savo varžoves solidžia 23 įvarčių persvara. Žalgirietės laimėjusios pirmojo rato visus aštuonis susitikimus yra vienintelės moterų lygos žaidėjas dar nepraradusios nė vieno taško ir vėl susigrąžinusios čempionato lyderių vaidmenį. Be to, jos dar turi ir vienerių rungtynių atsargą prieš artimiausias varžoves“, – po mačo sakė čempionato vyriausias teisėjas Silvijus Kisinas.

Kitame susitikime Šiauliuose vietos SM „Dubysa-ŠSVM“ komanda egzaminavo Dzūkijos sostinės rankininkes. Nugalėjo susitikimo šeimininkės šiaulietės – 38:29 (20:12).

Šiaulių komandai 11 įvarčių pelnė Lina Abramauskaitė, 8 – Neringa Gudaitytė, 7 – Urtė Mockevičiūtė.

Alytaus „SRC Margiris“ ekipoje 16 kartų pasižymėjo Gabija Ustilaitė, 5 – Virginija Jankauskienė, 3 – Laura Kostantinavičiūtė.

„Persvarą savo pusėje turėjome nuo pat dvikovos pradžios ir iškovojome užtikrintą pergalę. Po šio laimėjimo su 11 taškų turnyro lentelėje esame greta LEU „Šviesa-Eglė“ kolektyvo ir tik blogesnis mūsų įvarčių santykis neleido aplenkti sostinės atstovių. Tad liekame penktoje pozicijoje“, – po rungtynių trumpai rungtynių eigą bei turnyro padėtį apibūdino Šiaulių ekipos vyr. trenerė Birūta Vaitiekienė.

Dabar čempionate bus pertrauka iki kitų metų sausio 10 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)