Vaikinų 7,5 kilometrų slidinėjimo klasikiniu stiliumi distancijoje 23-ią vietą užėmė Ąžuolas Bajoravičius (19:31,29 sek.), o Deimantas Kliševičius buvo 34-as (20:29,5 sek.) tarp 51-o finišavusio slidininko. Šioje rungtyje dominavo Suomijos atstovai, užėmę pirmą, trečią ir ketvirtą vietas, o nugalėtojas suomis Miska Poikkimakis distancijoje užtruko 17:51,4 sek.

Lietuvos misijos vadovė Vida Vencienė mūsiškių pasirodymu liko patenkinta.

„Vaikinų pasirodymą vertinu gerai, jie startavo iškart po sunkios kelionės. Čia tik pirma jų rungtis, o distancija sunki. Antradienį laukia naujas startas, o vaikinų pasiekti rezultatai man įkvėpė daug optimizmo.“

Merginų 5 km slidinėjimo klasikiniu stiliumi distancijoje Martyna Biliūnaitė užėmė 39-ą vietą (17:08,0 sek.), o nugalėtoja tapo slovėnė Anja Mandeljc (13:49,3 sek.).

Lietuvos dailiojo čiuožimo atstovė Valerija Keda po trumpos programos su 31,72 balo užima 15-ą vietą, o pirmauja rusė Alina Zagitova (58,30 balo). Laisva programa vyks trečiadienį.

Kalbėdama apie merginų rezultatus, V. Vencienė teigė, kad joms tai buvo didelis išbandymas.

„Merginos galbūt pačios vylėsi sėkmingiau startuoti, bet aš puikiai suprantu, kad ne visų organizmai vienodai prisitaiko prie 2000 metrų aukščio virš jūros lygio. Tokiems 15-16 metų vaikams tai yra didelis išbandymas. Didžiuojuosi M. Biliūnaite, kuri atlaikė pakėlė tokį krūvį ir kovojo iki pat pabaigos.“

Antradienį varžybose startuos ir Lietuvos biatlonininkai, o slidininkai varžysis slidinėjimo laisvu stiliumi distancijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)