Pirmame susitikime į aikštę žengė puikius rezultatus šiemet demonstruojančios 19-metės Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina. Jų laukė akistata su 28-ąją vietą pasaulio reitinge užimančiomis Sophie van Gestel ir Jantine van der Vlist. Autoritetų nepaisančios lietuvaitės pirmajame sete pirmavo 8:4, bet vėliau patyrusios varžovės perėmė iniciatyvą ir iškovojo nelengvą pergalę 2:0 (21:15, 21:19).

77-ą vietą planetos reitinge užimančios 21-erių metų Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė buvo labai netoli to, kad šioje akistatoje prireiktų trečio mačo. Lietuvės laimėjo pirmą setą 21:16 prieš Rimkę Braakman ir Jolien Sinnemą, bet antrajame olandės išlygino rezultatą. Lemiamame, trečiame, sete sėkmė lydėjo 40-ą vietą pasaulio reitinge esančias Olandijos tinklininkes, kurios iškovojo pergalę 2:1 (16:21, 21:16, 15:13).

Turnyro Stavangeryje čempionės iškovos kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Antrąją ir trečiąją vietas užėmusios komandos liepos pradžioje Sočyje (Rusija) varžysis pasauliniame turnyre dėl likusių dviejų paskutinių olimpinių kelialapių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją